Meral Akşener'den Erdoğan'a flaş 'helallik' yanıtı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Sıkıntıya düşen esnafımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz" sözlerine yanıt verdi.

SİYASET 14.05.2021, 15:44 14.05.2021, 16:14
Meral Akşener'den Erdoğan'a flaş 'helallik' yanıtı

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP teşkilatı ile video konferans yoluyla bayramlaştığı sırada yaptığı konuşmada koronavirüs salgınıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 17 Mayıs Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşmeye gidileceğini söyleyen Erdoğan, detayların kabine toplantısının ardından verileceğini ifade etti. 

Esnaftan helallik isteyen Erdoğan, "Kısıtlamalardan etkilenen esnaflarımızın bir kısmı ile turizm sektörümüze de bu zor dönemde ayakta kalabilmeleri için her türlü desteği vermenin gayreti içerisindeyiz. Buna rağmen sıkıntıya düşen esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz" dedi. 

'Helallik' istenmesi tepkilere neden olurken İYİ Parti lideri Meral Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Erdoğan'ın bu sözlerini eleştirdi. Akşener, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Sayın @RTErdogan sen unutmuş olabilirsin ama, siyasetçi milletiyle kürsülerde değil, sandıkta helalleşir. Madem helalleşmek istiyorsun, korkma, getir sandığı helalleşelim. Zor durumdaki çiftçiyle, esnafla, işsiz gençle helalleşelim. Milletimizin kutlu iradesiyle helalleşelim.

Yorumlar (0)