Meral Akşener Erdoğan'ın 'terörist' dediği öğrencilere seslendi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki rektör atamasını protesto eden öğrencilere 'terörist' diyen AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.

SİYASET 04.02.2021, 12:40 04.02.2021, 12:49
Meral Akşener  Erdoğan'ın 'terörist' dediği öğrencilere seslendi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki rektör atamasını protesto eden öğrencilere 'terörist' diyen AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.

Akşener, " 31 Mart’a giderken Erdoğan, çiftçiye, esnafa, kendine oy vermeyenlere bize zaten terörist diyor. En son genç arkadaşlarıma da terörist dedi. Ben gençlerimize aramıza hoş geldiniz diyorum" dedi.

Akşener şöyle konuştu:

Türkiye’de ilginç bir şey oluyor. Boğaziçi rektör ataması. Kim bu adam aday adayı. AKP bu arkadaşı vasıflı bulmamış aday yapmamış, seçtirmemiş. Yıllanmış köklü bir üniversiteye bu arkadaşı rektör atadılar. O üniversitede hiç mi AKP’ye destek veren hoca yok. Boğaziçi Üniversitesi’ni kazanmış çocuklar orada okuyor. Hocasıyla, öğrencisiyle kimse istemiyor. Fikirlerini söylediler. Dün itibariyle o gençler terörist oldu.

Bu ülkenin Cumhurbaşkanı tarafından. Bunu çok yanlış, sakıncalı bulduğumu söylüyorum. 31 Mart’a giderken Erdoğan, çiftçiye, esnafa, kendine oy vermeyenlere bize zaten terörist diyor. En son genç arkadaşlarıma da terörist dedi. Ben gençlerimize aramıza hoş geldiniz diyorum. Elbet de provokatörler olur, İçişlerinin polisin görevi bu gençleri provokatörlerden korumaktır. Siz bu gençleri korumazsanız siz suçlusunuz.

Bir de bu gençlerin önüne yeni genç polisleri koyarsanız yine siz suçlu olursunuz. Provokatör varsa yakalayın kardeşim ne işiniz var sizin. Gençlere çağrım; haklı iken haksız duruma düşmeyin tedbir alın. Bu işlerden bıktık.

Umutsuz olmayın bu günler de bitecek. Bu arkadaşlar gidecek. Bu dille bu davranış biçimiyle ülke yönetmek de mümkün değil. Gencecik çocukları siz terörist ilan edemezsiniz bu cıvıklıktır.

Ben 80 öncesi dönemde öğrenciydim. Sayın Erdoğan’ın da yaşı var ama o top oynadığı için o dönemi bilmez. Ben içinden geldim. Gençlerin sinirleriyle oynamak doğru değildir. Kaos çıkarmayı marifet bilenlere sesleniyorum bu kaosu yönetemezsiniz.

Yorumlar (0)