Meral Akşener: Dolar 8 lirayı geçmiş, Euro 10 liraya yürüyor, senin keyif çayı içesin geliyor mu sayın Erdoğan?

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında, “Dolar 8 lirayı geçmiş, euro 10 liraya yürüyor. Bu tabloya bakınca senin keyif çayı içesin geliyor mu sayın Erdoğan?” diye konuştu.

SİYASET 28.10.2020, 12:06 28.10.2020, 12:13
Meral Akşener: Dolar 8 lirayı geçmiş, Euro 10 liraya yürüyor, senin keyif çayı içesin geliyor mu sayın Erdoğan?

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın esnafa ‘abartı’ yanıtına da tepki gösteren Akşener, “Gerçekten ibretlik. Yazıklar olsun. Dolar 8 lirayı geçmiş, euro 10 liraya yürüyor. Bu tabloya bakınca senin keyif çayı içesin geliyor mu sayın Erdoğan?” diye sordu.

Erdoğan’ın Macron’a tepkisiyle ilgili de konuşan Akşener, “Kendi iktidarını kurtarmak için peygamberimize hakaret etmeyi mubah gören Macron’u kınıyorum. Sayın Erdoğan, takındığın bu tavırla, Macron’u pişman etmedin, bilakis Macron’a destek çıktın. Türk dış politikasını, egona meze yapmaktan artık vazgeç. Yabancı ülkelerin ergen tavırlı liderlerine, hak ettikleri cevabı, aynı ergen tavırla değil, devlet adamlığıyla ver” ifadesini kullandı.

Akşener’in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

MACRON’A TEPKİ

“Dünya da yansa, vatandaşımızın derdini öncelemek zorundayız. Kınamakla kalmayıp, ülkemizi güçlü, vatandaşımızı müreffeh kılmalıyız ki; Macron gibiler böyle densizlikleri yapmadan önce 40 kere düşünsünler!

Türkiye’nin karakteri, bize saygısızlık yapana hakaret etmek değil, bize saygısızlık yapanı pişman etmektir. Ama bu, lafla olmaz. Ağız dalaşına girmek, güçsüzlerin, acizlerin başvurduğu bir yoldur. Güçlü olan, ağız dalaşına girmez. Güçlü olan, ‘Ey Fransa, Ey Amerika, Ey İsrail’ deyip, perde arkasında al gülüm, ver gülüm yapmaz. Güçlü olan, vatandaşını boykota çağırıp, kendi işini milletine yıkmaz. Güçlü olan, gerekeni yapar. Ama güçlü olmak için, akıllı bir dış politika yürütmek gerekir. Güçlü olmak için, üreten, sağlam bir ekonomiye sahip olmak gerekir. Güçlü olmak için, memlekette demokrasiyi, hukuku ve adaleti hakim kılmak gerekir. Hakarete karşı, daha büyük bir hakaretle cevap verirseniz, Macron’un Fransız kamuoyundaki gücünü artırırsınız.”

ERDOĞAN’A: MACRON’U PİŞMAN ETMEDİN, DESTEK ÇIKTIN

“Sayın Erdoğan, takındığın bu tavırla, Macron’u pişman etmedin, bilakis Macron’a destek çıktın. Türk dış politikasını, egona meze yapmaktan artık vazgeç. Yabancı ülkelerin ergen tavırlı liderlerine, hak ettikleri cevabı, aynı ergen tavırla değil, devlet adamlığıyla ver. Bulunduğun makama yakışan da, ülkenin menfaatine olan da budur.”

BÜTÇEYE ELEŞTİRİ

2021 bütçesi, iktidarın 2023 hedeflerini, 2053’e erteliyor. Yani bugünün sorunlarını gidermiyor, dertli vatandaşımıza, 30 yıl sonrasının hayallerini pazarlıyor.2021 yılı bütçesinin ve üzerine oturduğu Yeni Ekonomi Programı’nın bir vizyonu olmadığı gibi, ülkemiz için çizdiği bir yön de yok. Ana hatlarından anlıyoruz ki; bu bütçe, Türkiye’nin fakirleştiğinin itiraf belgesidir.

Bu bütçe, Türkiye’nin, aynı 1990’lı yıllarda olduğu gibi yeniden ‘bütçe açığı – borçlanma – faiz sarmalına’ girdiğini söylüyor. Bu bütçede, kişi başı milli gelir, 14 yıl öncesine dönüyor. Bu bütçede, yatırımların oranı 2002’nin bile altına düşüyor. Yani bu bütçe, milletin derdini çözecek bir hizmet bütçesi değil, bir çaresizlik bütçesidir.

ERDOĞAN’IN ESNAFA ‘ABARTI’ YANITINA TEPKİ

“Gerçekten ibretlik. Yazıklar olsun. Dolar 8 lirayı geçmiş, Euro 10 liraya yürüyor. Bu tabloya bakınca senin keyif çayı içesin geliyor mu sayın Erdoğan? Sayın Erdoğan o çayı biraz da senin şu kodamanların içse olmaz mı? Türkiye’nin zenginliğinden biraz da alın teriyle çalışan işçi kardeşim, işsiz gençlerimiz, memurlarımız faydalansa olmaz mı? Çok da güzel olur ama bunlar Sayın Erdoğan’ın siyasi anlayışıyla olmaz.”

NE YAPARLARSA YAPSINLAR…”

“İyi Parti yükseliyor. İyi Parti yükseldikçe, umut yükseliyor. Korkanlar, kıskananlar, önümüze dikilenler olacak. Ne yaparlarsa yapsınlar, ne planlarlarsa planlasınlar, durmayacağız, yılmayacağız, yorulmayacağız. Millet davası için çalışmaya devam edeceğiz ve emin olun, o kutlu gün geldiğinde, kazanan biz olacağız. Biz kazanınca Türkiye kazanacak.”

Yorumlar (0)