MEMLEKET PARTİSİ SÖZCÜSÜ SAYAN:KENDİ EVLADINA GİT DEYİP YERİNİ YABANCI UYRUKLULARLA DOLDURUYORSUN

Memleket Partisi Sözcüsü Prof. Dr. İpek Özkal Sayan partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

SİYASET 06.07.2022, 11:33 06.07.2022, 11:37
MEMLEKET PARTİSİ SÖZCÜSÜ SAYAN:KENDİ EVLADINA GİT DEYİP YERİNİ YABANCI UYRUKLULARLA DOLDURUYORSUN

Memleket Partisi Sözcüsü Prof. Dr. İpek Özkal Sayan partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında; eczacıların, doktorların ve sağlık çalışanlarının yaşadıkları sorunları gündeme taşıdı. Eczacıların iflasın eşiğinde olduğunu belirten Sayan; “Doktoralara giderseniz gidin dendi. Sebep? Sebep belli. Gidenlerin yerini yabancı uyruklu doktorlarla doldurmak. Kendi memleketinin yetişmiş öz evladına “git” diyorsunuz, yerini yabancı uyruklu doktorlarla dolduruyorsunuz. Peki soruyoruz size; siz ya da ailenizden herhangi biri hasta olsanız gidip bu hekimlere güvenip tedavi olur musunuz? Kendinizi teslim eder misiniz bu hekimlere? “ dedi.

ECZACILAR İFLASIN EŞİĞİNDE

Sağlık sektörü krizde! İlaç krizi kapıda! İlaçların yaklaşık yüzde 20'si piyasada yok. 2023'te yapılacak kur güncellemesinin etkilerini düşünürsek, önümüzdeki Aralık ayının sonuna doğru bu ilaç yokluklarının yüzde 40'lara varacağı öngörülüyor. Son dönemde kalp, tansiyon ve şeker hastaları kullandıkları ilaçlara erişim sorunu yaşıyorlar, bu ilaçları bulmak için eczane eczane geziyorlar. Bazı ilaçlarda da hastalar SGK'nın karşıladığı tutarın daha fazlasını kendi ceplerinden ödemek zorunda kalıyor.

Eczacılarda isyanda. Grev yapan doktorlardan sonra sıra eczacılarda. Kira, elektrik, doğalgaz, personel gideri gibi rutin ödemeleri dahi yapamayacak noktaya geldiklerini belirten eczacılar borç sarmalına girdiklerini, en temel işletme giderlerini dahi karşılayamaz duruma geldiklerini ve iflasın eşiğinde olduklarını söylüyorlar.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI AZ MAAŞ ALIYOR ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞIYOR

Sağlık çalışanları az maaş alıyor, zor şartlarda çalışıyor, şiddete uğruyorlar. İktidar yanlısı bürokratlar yüzbinlerce liralık yan gelirler elde ederken sağlık çalışanları uğradıkları haksızlığı yüksek sesle dile getirdikleri için suçlu olup kendi memleketlerinden kovuluyorlar.

EZİCİ İDEOLOJİK BASKININ KARŞISINDAYIZ

Konya’da Tıp fakültesinden yeni mezun olmuş pırıl pırıl genç doktorlar da yeni Hekimlik Andını okumayı reddedip bir önceki andı okuyor diye salonun ışıklarını kapatıyorlar, yetmiyor üstlerine perde indiriyorlar. Helal olsun gençler size! Arkanızdayız! Zorlamayla, baskıyla size dayatılmaya çalışılan bu ezici ideolojik baskının karşısındayız! Adaletsizliğe direnen herkesin yanındayız!

Yorumlar (0)