banner773

Mehmet Metiner: AK Parti’de her düzeyde ciddi bir kibir, böbürlenme sorunu var

Mehmet Metiner, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kibir, böbürlenme bize yakışmaz" sözlerini hatırlatarak, "Kimse kusura bakmasın ama diyeceğimi lafı oraya buraya çekmeden dümdüz diyeyim. AK Parti’de her düzeyde ciddi bir kibir-böbürlenme sorunu var. Dahası ve en fenası, bu kibir dolayısıyla milletle inatlaşma da var" dedi.

SİYASET 20.07.2021, 10:40
Mehmet Metiner: AK Parti’de her düzeyde ciddi bir kibir, böbürlenme sorunu var

Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, 'Yanlışlarımızı cesaretle söylemeye çağrı' başlıklı yazısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Erzurum’da AK Parti Genişletilmiş İl Divan Toplantı'sındaki "Kibir, böbürlenme bize yakışmaz. Bizim siyasetimizde milletle inatlaşmak söz konusu olamaz" sözlerini değerlendirdi.

"Kimse kusura bakmasın ama diyeceğimi lafı oraya buraya çekmeden dümdüz diyeyim: AK Parti’de her düzeyde ciddi bir kibir-böbürlenme sorunu var. Dahası ve en fenası, bu kibir dolayısıyla milletle inatlaşma da var. Bu her iki sorun milleti fena halde rahatsız ediyor. AK Parti’ye oy veren hasbi ve samimi insanların gönül dünyasında gücenikliklere yol açıyor. Reis’in varlığı olmazsa bu her iki olgu çoktan AK Parti’yi siyasal ve sayısal bir yıkıma duçar kılardı" diyen Metiner, "Burada paradoksal bir duruma dikkat çekmek isterim. Reis’in bu uyarılarını ayakta alkışlayanlar nedense kendilerine çeki düzen verme gereği hissetmiyorlar. Alkışlıyorlar ama bildiklerinden de şaşmıyorlar. Sonuçta da değişen bir şey olmuyor. Sonra şikâyetler tekrar artınca Reis bir kez daha uyarma gereği duyuyor. Bu kısır döngüyü kıracak siyasal mekanizmaların oluşturulması acilen şart. Yoksa 2023 seçimlerine doğru gidilirken sıkıntı yaşanabilir" görüşünü dile getirdi.

AK Parti'ye uyarılarda da bulunan Metiner, "AK Parti siyaseti bu iki hastalıklı unsurdan hızlıca temizlenmelidir. Bulundukları ilçede veya ilde kendini devlet-hükümet gibi gören, devlet-hükümet adına görevli herkese de emrindeki memurlar gibi bakan, milletle hemhal olmayan, özellikle de milletin yoksul-gariban evlatlarıyla ilgilenmeyen, AK Parti’yi bugünlere taşıyan hasbilere karşı dışlayıcı davranmakta beis görmeyen, 'küçük olsun benim olsun!' anlayışıyla hareket edip partiyi küçülten unsurlar AK Parti’ye ziyadesiyle zarar veriyorlar" diye yazdı.

Yorumlar (0)