Mansur Yavaş: Hesap vermeye talip olacağız

Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş seçim çalışmalarına devam ediyor. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile birlikte Çankaya turuna çıkan Yavaş, burada vatandaşlarla buluştu.

SİYASET 10.02.2019, 14:25 10.02.2019, 14:25
Mansur Yavaş: Hesap vermeye talip olacağız

Bahçelievler, Emek, Maltepe, Kızılay ve Tunalı’da seçim otobüsüyle vatandaşları selamlayan Yavaş, büyük ilgi gördü. Yavaş daha sonra Taşdelen ile birlikte Tunalı Hilmi Caddesi’nde seçim merkezinin açılışına katıldı.

Seçim merkezinin açılışından önce Kuğulupark’ta vatandaşlara seslenen Mansur Yavaş, 31 Mart seçimlerine yönelik sürekli devletin bekasının tehlikede olmasından bahsedildiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

“2014’te de bu bir istiklal mücadelesi diyorlardı. 1 Nisan ‘da devlet yerinde kalacak, değişen tek şey Ankara’da zihniyet olacak. Yeni gelen başkan size ‘Konforlu ulaşım sağlayabilecek mi?’, ‘Musluktan ucuz su içirebilecek mi?’ bunları göreceksiniz.

“ÖNCELİĞİMİZ SİZİN İSTEĞİNİZ OLACAK”

Bugüne kadar sizlerin ödediği vergilerle yapılan hizmetler maalesef bir kişinin arzularına, fantezilerine göre yapıldı. Şimdi baktığımızda ölü yatırımlar ve çılgın projeler görüyoruz. Biz Sonra biz Ankara için düzgün projeler önerdiğimizde nasıl yapacaksınız diyorlar. Bundan sonra tek başına karar almak yok. Ortak akıllar, kent konseyi, STK, üniversite, meslek odaları ile iş birliği yaparak hizmet var. Sizler ne istiyorsanız önceliğimiz onlar olacak. Öncelikli ihtiyaçlar bitmeden başka şeyler yapmanın imkanı yok.”

“HESAP VERMEYE TALİP OLACAĞIZ”

Yönetim için şeffaflığın da öncelikli olacağını söyleyen Mansur Yavaş, “Ödediğiniz paraların nereye ve nasıl harcandığını faturaların arkasında göreceksiniz. Biz hesap sormaktan önce hesap vermeye talip olacağız. Şeffaflık her yönüyle uygulanacak. Kendimizi denetlettireceğiz. Bunların raporunu paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

Yavaş, Ankara’yı bugüne kadar yönetenlerin aksine partisine bakılmaksızın 25 belediye başkanıyla birlikte yöneteceklerinin de altını çizdi.

“SİZ NE YAPTINIZ?”

Ulaşım konusu gündeme geldiğinde sürekli ‘Neyle yapacaksınız’ diye sorulduğunu belirten Mansur Yavaş, “Siz ne yaptınız ki? 2004 yılında bitecek diye astığınız tabelalar ortada. Hükümet sizden mi değildi? Ulaştırma Bakanlığı’na devredilinceye kadar kaç yıl geçti?” diye sordu. Yavaş, şöyle devam etti:

“4 YIL İÇİNDE BİTECEK”

“İnsanların harcadığı akaryakıtlar aile bütçesini sarstı. Bunlar için dışarıya ödenen dövizler Türkiye’nin bütçesini sarstı. Bir Büyükşehir Belediyesi’nin önceliği ulaşım olmalıydı. 4 yıl içerisinde söz verdiğimiz 58 km metroyu bitireceğiz. Hepsi bitecek, söz veriyorum.

“ÖNCE PARAYI YÖNETMEYİ BİLECEKSİNİZ”

2014 yılında söylediğim en büyük şey imar rantıydı. Sadece 20 tane imar değişikliğiyle 17 milyar rant elde edildiğini gösterdim. Belediye bütçesine aktaramıyoruz dediler. Ben aktarılabileceğini iddia ettim. 2014’ten sonra birkaç uygulamada imar rantı çeşitli yollarla belediyeye aktarıldı. Yapılan 20 uygulamadan elde edilen rantın döviz değeri 8 milyar dolar. Bizim yapacağımız 58 kilometre metro hattının değeri 1.2 milyar dolar. Siz önce parayı yönetmeyi bileceksiniz. İmar rantlarıyla birilerini zengin etmek yerine, kentin hakkı olduğu için belediyeye aktaracaksınız. Bundan sonra imar rantı olması gerekirse belediyeye aktarılacak ve kente hizmet edilecek. İhtiyaç sahiplerine ucuz konut yapılacak. Hafriyat, otopark ve billboardlardan müthiş gelir var. Bundan sonra bütün gelirler belediyeye gelecek.

“SABAHA KADAR OTURURSAN, AKŞAMA KADAR YATARSIN”

Ben hizmetlerimle görünür olacağım. Bir başka siyasi partinin genel başkanına laf uzatmak benim görevim değil. 24 saat sizler için çalışmak benim görevim. Nerede ne aksaklık varsa onunla uğraşmak benim görevim. Yoksa Twitter’ın başına oturup sabaha kadar oturursan, akşama kadar da yatarsın.

Biz işi gücü bırakıp 24 saat, kendimizi değil kentimizde yaşayan vatandaşları nasıl zengin ederiz, nasıl yoksulluğu ortadan kaldırırız diye uğraşacağız. Gerekirse projelerin 1-2 tanesini erteler, ekonomik durum düzelinceye kadar Ankara’da yaşayan bütün vatandaşların açlık sınırının üzerinde yaşaması için ne gerekiyorsa onu yaparım.”

Yorumlar (0)