banner758

Kılıçdaroğlu:Şimdi aklımızı kullanma zamanı

CHP lideri Kılıçdaroğlu Amasya Tamimi’nin imzalandığı Amasya’da ilk mitingini yaptı, halka seslendi. ‘Teklik Allah’a mahsustur’ diyen Kılıçdaroğlu, ‘Beşer şaşar’ diye konuştu.

SİYASET 16.03.2017, 09:44 16.03.2017, 09:44
Kılıçdaroğlu:Şimdi aklımızı kullanma zamanı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk mitingini şehzadeler şehri, “Milletin istiklalini yine bu milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır” ifadelerinin kullanıldığı Amasya Tamimi’nin imzalandığı Amasya’da gerçekleştirdi.  Cumhuriyet'ten, İklim Öngel ve Mehmet Menekşe'nin haberine göre, Kılıçdaroğlu, tüm yetki bir kişiye verildiğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin 24 saatte ele geçirilebileceği uyarısında bulunarak, “Teklik Allah’a mahsustur. Beşer şaşar, insaoğlu hata yapar” dedi. CHP, referandum kampanyasında ilk mitingini Amasya’da gerçekleştirdi. Atatürk Anıtı Meydanı’ndan halka seslenen Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

 

Huzur içinde yaşamak istiyoruz: Birlikte Türkiye’de yaşıyorsak, anayasa hepimizin canını ve malını güvenlik altına almalı, hepimizin anayasası olmalı, bir uzlaşma belgesi olmalı. Bu meydanda bir parti bayrağı yok, çünkü bu hepimizin anayasası. İster doğuda ister batıda olalım, yaşam tarzımız, kimliklerimiz farklı olabilir ama biz kutuplaşmak değil, bir arada, huzur içinde yaşamak istiyoruz. Anayasa bize bu güvenceleri sağlamalı.

 

Tek kişi feshedemezse hayır: 80 milyonun iradesini temsil eden TBMM. Meclis, Kurtuluş Savaşı’nı, Kıbrıs Barış Harekâtı’nı yöneten, 15 Temmuz’da havadan bombalanırken darbeyi püskürten Meclis. Bir kişi TBMM’yi hiçbir gerekçe göstermeden feshetsin mi, etmesin mi? Eğer bir vatandaş çıkıp da bir kişiye Meclis’i fesih yetkisini verelim diyorsa evet diyebilir. Onu halkın dışında kimse feshedemez, diyorsanız hayırdan yana oyunuzu kullanacaksınız.

 

Osmanlı’da veziriazam vardı: Başbakanlık kaldırılsın mı kaldırılmasın mı? Başbakanlık Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana var. Osmanlı döneminde de veziriazam vardı.

 

Camiye her görüşten insan gider, siyaset giremez: Hem başkan, hem bir partinin genel başkanı. Hâkim, savcı tayin etsin mi etmesin mi? Bir partinin genel başkanı AYM’nin 15 üyesinden 12’sini tayin ediyorsa adalete siyaset girer. HSYK’ye hâkim tayin ederse orada adalet siyasallaşır. Camiye, adliyeye, kışlaya, okula siyaset girmesin diyoruz. Çünkü camiye her görüşten insan gider, hepimizin çocukları askere gidiyor.

 

Teklik Allah’a mahsus: Tüm yetki bir kişiye verildiğinde devleti yeniden yapılandırıyor. İstediği kişileri atayabilir. Bu bir kişiyi, bir devlet, grup, kişi kandırırsa 24 saatte Türkiye Cumhuriyeti ele geçer. Bunun için biz bunu Amasya’da başlattık. Sivas, Erzurum kongrelerini, TBMM’nin açılışını düşünün. Hiçbir yerde tek adam yoktur. Amasya Genelgesi hazırlanırken bile tek adam yoktur, Kuvayi Milliye vardır. Osmanlı’da da tek kişi yoktur. Ama şimdi tüm yetkileri bir kişiye veriyoruz. Şimdi biz bu tarihten vazgeçiyoruz. Teklik Allah’a mahsustur. Beşer şaşar, insanoğlu hata yapar. Hata yalnızca insana mahsustur. Allah’ın verdiği en değerli şey akıl. O nedenle Yüce yaradan Kutsal Kitap’ta ‘aklınızı kullanmıyor musunuz?’ der. Şimdi aklımızı kullanma zamanı.

 

Büyükelçi neredeydi: Hollanda’da, iki bakanımız alınmadı. Türkiye Cumhuriyeti’nin bakanları bir yere gidiyorsa hiçbir ülke geri çeviremez. Geri çeviriyorsa sorgularız. Sayın Dışişleri Bakanımız Hollanda’ya gittiğinde, bizim büyükelçimiz neredeydi, hiç sordunuz mu? Bu sorunun yanıtını bekleyelim.

 

Amasyalı aynı kararı verecek: Şimdi aklımızı kullanacağız. Bir kişiye yetki vereceğiz, o kişi Türkiye’yi yönetecek. Bizim aklımız ne olacak? Birisi hata yapabilir, nasıl önleyeceğiz? Bu değişiklik toplumu bölüyor. Bu nedenle Amasya’ya geldim. Milletin istikbalini yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır. Diyorlar ki, “Neden Anayasa Mahkemesi’ne gitmiyorsunuz?” Milletin kaderini mahkemeler değil, millet belirleyecek. Amasya Genelgesi 1921 ve 1924 anayasalarının birinci maddesi olduysa aynı kararı Amasyalılar yeniden verecektir.

 

CHP’nin ‘hayır’ şarkısı

 

CHP’nin referandum sürecinde kullanacağı Emel Sayın’ın Mavi Boncuk parçasına uyarlanan “Düşmez şaşmaz bir Allah” şarkısı ilk kez Amasya’da paylaşıldı. Şarkının sözleri şöyle: Düşmez, şaşmaz bir Allah, hayır olur inşallah bu kadarı da fazla, gel kurtul bir hayırla İnsan beşer, şaşar mutlaka emanet edilmez her şey, tek akla muhtaç kaldık, bir parçacık huzura, haydi sen de gel şimdiden hayıra Düşmez şaşmaz bir Allah, hayır olur inşallah, bu kadarı da fazla, gel kurtul bir hayırla Sonu belli olmayan yola girme, sahip çık yurduna geleceğine, bunca yetkiyi babama vermem de, uyanalım bu kâbustan el ele, bunca yetkiyi babama vermem de, hayır için hep birlikte Türkiye Düşmez şaşmaz bir Allah, hayır olur inşallah, bu kadarı da fazla, gel kurtul bir hayırla.

Yorumlar (0)