banner773

Kılıçdaroğlu’ndan büyükşehir belediye başkanlarına talimat!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin büyükşehir belediye başkanlarına iktidarın engellemelerine karşın vatandaşa hizmette aksama olmaması, belediyelerin gelirlerinde koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan düşüşe karşın bunun vatandaşa yansıtılmaması gerektiği talimatını verdi.

SİYASET 10.07.2020, 09:46
Kılıçdaroğlu’ndan büyükşehir belediye başkanlarına talimat!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın üzerlerine çok geldiğinden şikâyetçi olan başkanlara, “Hukuk içerisinde ve yasalara uygun çalıştığımız sürece hiçbir şey yapamazlar” dedi.

Kılıçdaroğlu partisinin büyükşehir belediye başkanları toplantısına başkanlık etti.

Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un da katıldığı toplantı Ankara Büyükşehir Belediyesi Mogan Sosyal Tesisleri’nde basına kapalı olarak yapıldı. Koronavirüs salgınından sonra başkanlar ilk kez fiziksel olarak bir araya gelirken, pandemi nedeniyle başkanların birbiriyle tokalaşmadığı, sözlü olarak birbirleriyle selamlaştıkları gözlendi.

Yaklaşık 4.5 saat süren toplantının açılışında Kılıçdaroğlu başkanlara yönelik bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu’nun pandemi sürecinin henüz bitmediğine işaret ederek “Çalışmalarınızı bu durumu göz önünde bulundurarak yapın. Pandemi sürecindeki hassasiyetiniz salgın tamamıyla bitmeden devam etmeli” diye başkanları uyardığı ifade edildi. CHP’i büyükşehir belediye başkanları ortak yaşadıkları sorunları dile getirdi.

Başkanların, özellikle hizmetlere yönelik iktidarın yaptığı engellemeler ile belediyeyi iş yapamaz hale getirme girişimlerinden şikâyetçi olduğu belirtildi. Pandemi süreci nedeniyle belediyelerin gelirlerinde yaşanan düşüşe dikkat çeken başkanlar, bu kapsamda belediyelerin gelirlerini artırıcı tedbirlerin alınması gerektiğine işaret etti.

‘ÜZERİMİZE GELİYORLAR’

CHP’li büyükşehir belediye başkanları, salgın döneminde vatandaşa hizmet etmek için bütün imkânları seferber etmesine karşın iktidarın vatandaşa hizmet için belediyelere kolaylık sağlamak yerine belediyelerin daha çok üzerine gittiğini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu’nun belediyelerde yaşanan gelir düşüklüğünün kesinlikle vatandaşlara yansıtılmaması gerektiğini dile getirdiği ifade edildi.

Toplantının ardından Kılıçdaroğlu gazetecilerin soruları üzerine “CHP belediye başkanları bir tarih yazdı. Hiçbir ayrım yapmadan, bulunduğu, çalıştığı, yönettiği beldede her vatandaşa ulaştı, yardım getirdi. Türkiye’de yeni bir anlayışın yerel yönetimlerde egemen olmasını sağladı” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan atamayla ilgili soru üzerine, “Belediye başkanımız çalışıyor, günün 24 saati üretiyor. Bütün belediye başkanlarımızla gurur duyduğumuz gibi Ekrem Bey’le de gurur duyuyoruz” karşılığı verdi.

Yorumlar (0)