banner758

Kılıçdaroğlu:'Fabrikaları satarak domates, tütün alıyoruz'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti iktidarının Türkiye'yi milyarlarca dolar borçlandırdığını iddia ederek "Atalarımız o fabrikaları, tütün, buğday satarak kurdular. Silah fabrikalarını, kağıt fabrikalarını kurdular. Şimdi bu fabrikaları satarak domates alıyoruz, tütün alıyoruz" dedi.

SİYASET 16.03.2019, 16:27 16.03.2019, 16:27
Kılıçdaroğlu:'Fabrikaları satarak domates, tütün alıyoruz'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçim çalışmaları kapsamında İzmir'in Bergama ilçesini ziyaret etti.

Seçim çalışmalarını İzmir'de yürüten Kılıçdaroğlu, Türkiye'de bir ekonomik kriz yaşandığını belirterek üretime vurgu yaptı.

'VATANDAŞ SOĞAN KUYRUĞUNA SOKULDU'

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Bir parti düşünün 17 yıl ülkeyi kesintisiz yönetmiş olsun. 17 yıl tek başına, 17 yılda istediği kanunu, genelgeyi çıkarsın istediğini atasın. 17 yılda 82 milyondan vergi toplasın, 17 yılda 70 milyar dolar özelleştirme yapsın, milyarlarca dolar borçlansın. Sonra da vatandaşı soğan kuyruğuna soksun.

17 yılda AKP'yi iktidara getiren AKP seçmeni kardeşlerimiz saygı duyarız ama Türkiye'nin artık vicdan muhasebesi yapması gerekir. 17 yılda bizim babalarımızın kurduğu fabrikaları sattılar, 500 milyar liralık borcun altına girdi. Neden çocuklar yatağa aç giriyor. Neden bir yılda 1 milyonu aşkın insan işsiz kaldı?

İşsizliği bilir mi onlar, bir annenin çocuğunun karnını doyuramaması ne demektir. Acaba Saray'da oturunlar bunun ne demek olduğunu biliyor mu? Adam Meclis'in kapısında kendisini işsizim diye yakıyor, kendisini asıyor tık var mı yok.

Yorumlar (0)