Kılıçdaroğlu:Erdoğan'ı siyaseten yenmemiz lazım

Kılıçdaroğlu, "Erdoğan yine çıkıp meydanlara diyecek ki, 'bak Cumhurbaşkanı olacağım yine karşıma 367 garabeti çıkardılar, Cumhurbaşkanlığıma engel oluyorlar' diyecek. Adım gibi biliyorum. Bu tartışmayı biraz da onun için yapıyor" dedi.

SİYASET 08.02.2022, 21:48
Kılıçdaroğlu:Erdoğan'ı siyaseten yenmemiz lazım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TV5 canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP’den ayrılarak AK Parti'ye geçen Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın “CHP’de namazı A4 kağıtları üstünde kılıyordum” sözlerinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, “Siyasette kulvar değiştirebilirsiniz, bunu bir noktaya kadar anlayışla karşılayabilirim ama yalan söylemek, gerçekleri saptırmak asla doğru değildir. Doğruları söylemek lazım. Seccademiz var, oturur namazını kılarsın kimse bir şey demez ki” ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üçüncü dönem adaylığına konusunda "Anayasa Mahkemesi’nin kararını en alttaki mahkeme uygulamıyor. Böyle bir tablo içerisinde Erdoğan’ın bir daha cumhurbaşkanı mı olacak, bir daha olmayacak mı temelindeki bu tartışmalar entelektüel düzeyde yapılabilir, hukuk düzeyinde yapılabilir ama bugün Türkiye’nin yaşadığı siyaset zemininde bu tartışmalar sadece Erdoğan’a yarar" ifadelerini kullandı.

Sputnik'în haberine göre Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında şunları söyledi:


* Erdoğan yine çıkıp meydanlara diyecek ki, ‘Bak cumhurbaşkanı olacağım yine karşıma 367 garabeti çıkardılar, cumhurbaşkanlığıma engel oluyorlar’ diyecek. Adım gibi biliyorum. Bu tartışmayı biraz da onun için yapıyor. O nedenle dedim, ‘kardeşim getir sandığı seçimi yapalım’. Niye korkuyorsun?
* İstanbul seçimlerinde bir zarfın içine 4 tane oy pusulası koyuyorsunuz. Yüksek Seçim Kurulu ne dedi? 4 oy pusulasından birisi doğru değil, diğer 3’ü doğrudur. Diğer 3’ünün neden doğru olmadığına karar vermiyorsun? Bir adam sahtekarlık yapıp zarfa koyduysa tamamını iptal edersin. Etmediler, niçin? Erdoğan’dan talimat aldıkları için.
'Erdoğan'ı siyaseten yenmemiz lazım'
* Türkiye’de hukuk yok, Türkiye’de hukuk askıya alınmış vaziyette. Türkiye’de anayasa var, şeklen var ama uygulanabilir bir anayasa maalesef yok. Biz niye diyoruz ki, ‘cumhuriyetin ikinci yüz yılında cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız’. Çünkü demokrasi olmadığı için. Bunu dillendiriyoruz.

Yorumlar (0)