Kılıçdaroğlu:Bütün taşeronları kadroya geçireceğim, EYT'lilerin sorununu çözecek o yasa çıkacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık grup toplantısında konuştu.

SİYASET 25.10.2022, 15:14
Kılıçdaroğlu:Bütün taşeronları kadroya geçireceğim, EYT'lilerin sorununu çözecek o yasa çıkacak


CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
"41 kişinin hesabını kim verecek, yetimlerin hesabını kim verecek. Babasız kalan çocukların, eşsiz kalan eşlerin hesabını kim verecek. Asıl fail belli değil. Faciada ölümleri artıran etkenlerin başında havalandırma sistemlerinin yanlış planlanması geliyor diye rapor hazırlanmış. 41 insanın hayatına mal oluyor, hala ortada sorumlu yok. Bu işin failleri, sorumluları kim onu bulacaksınız. Soma'da olduğu gibi üstü kapatılmamalı. 41 aileye sözüm var, onların hesabını soracağız. Bundan kimsenin endişesi olmasın."


Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi ve "Diyor ya, birikimlerimizi yarıştıralım diyor. Vizyonsa vizyon kültürse kültür, ne istiyorsan çık karşıma seninle konuşalım. Korkma Erdoğan, ben adam yemem. Özellikle AK Partili kardeşlerimize sesleniyorum. Neden oy verdiğiniz kişi Kılıçdaroğlu'nu karşısına çıkamıyor?" dedi.

EYT'liler konusunda ‘biz yapacağız’ dediler bekliyorum. Ya yaptıracağız, ya yapacağız. O yasa çıkacak!”

Devlet taşeron çalıştırır mı? Türkiye'de hangi devlet kurumunda olursa olsun, tüm taşeronları kadroya geçireceğiz.

"Bizim iktidarımızda, kırsalda çalışan tüm kadınlar ve gençler sigortalı olacak. Primlerini de devlet ödeyecek.

Kimlik üzerinden siyaset yapmayacağız. İnanç, yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmayacağız. Hiçbir ayrımcılık yapmadan, 85 milyonu kucaklayacağız.

Amasra'ya gittik. Bu katliamın sorumlusu hala belli değil. Asıl fail bu kadar süredir belli değil. Ailelere nasıl hesap vereceksiniz?

"20 yılda 1 fabrika yapmadılar! Cumhuriyetin kuruluşunda şöyle bir söz vardı: Her fabrika bir kaledir. AKP bir yıkım ekibidir, tüm fabrikaları yıktılar."

“Öğretmen ayrımına son vereceğiz. 

Öğretmen başımızın tacıdır, ayrımı olmaz. 
NOKTA!”

Yorumlar (0)