Kılıçdaroğlu sahaya iniyor

İl gezilerine yeniden başlayan Kılıçdaroğlu yoğun bir saha programı uygulayacak.

SİYASET 27.05.2021, 11:37 27.05.2021, 11:48
Kılıçdaroğlu sahaya iniyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önceki gün partisinin grup konuşmasında, “Beni tanıyorsunuz sevgili dostlarım. Sırtıma koymaya çalıştıkları tüm iftiralara, pisliklere ve saldırılara rağmen, hiç geri adım atmadım. Nerede durduğumu biliyorsunuz ve nasıl savaşacağımı da biliyorsunuz. Bu bir seferdir dostlar. Sefere çıkmaya hazır mıyız?” demişti. Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri “aday gibi konuştu” yorumlarına neden oldu.

‘Seferimiz başladı’

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından CHP’li yöneticiler, sosyal medyadan “Hazırız! Yolumuz açık olsun”, “Daha güçlü bir Türkiye için seferimiz başladı. Erken seçim artık zorunluluktur” şeklinde mesajlar paylaştı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları için CHP’li bazı yöneticiler, “aday gibi konuştu” yorumunu yaparken, bazıları da “Adaylık sinyali değil, aday. Sefer görev emri verdi. ‘Ben adayım. Ben varım, ben yola çıkıyorum’ diyor. Cumhurbaşkanı’na ‘İn meydana, karşıma çık’ diyor. Erken seçime zorluyor, kendi adaylığını koyuyor” görüşünü dile getirdi.

Milliyet'ten Mehtap Gökdemir'in haberine göre, CHP’li bir yönetici, “Konuşma adaylık gibi yorumlanabilir. Genel Başkan bilinçli olarak böyle bir strateji belirliyor. Tartışmaları kesmek için. Günü geldiğinde ya aday olur ya da bir adayı anketlere bakarak gösterir” değerlendirmesinde bulundu.

CHP’li bazı milletvekilleri de, “Doğal aday Genel Başkan’dır” ifadelerini kullandı.

Parti içinde ayrıca, “Doğal aday Genel Başkan’dır ama Genel Başkan bu konuları konuşmanın erken olduğunu söylüyor. İlkeler önemli. İttifak önemli. İttifakımızla alacağımız karara göre aday belirlenir” görüşü dile getirildi.

İl gezilerine başlıyor

Kurmaylarına ve parti örgütüne her fırsatta “Yarın seçim olacakmış gibi çalışın” talimatını veren Kılıçdaroğlu, Ramazan ayında ara verdiği il ziyaretlerine de yeniden başlıyor.

Kılıçdaroğlu bugün Isparta ve Burdur’da olacak. Burdur’da esnaf ziyareti yapacak, sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleriyle görüşecek.

Kılıçdaroğlu, Isparta’da ise Gönen ilçesinde sabah saat 06.00’da gül bahçelerini gezecek, işçilerle beraber gül toplayacak. Kılıçdaroğlu’nun haftaya da Aydın’a gitmesi planlanıyor.

Yorumlar (0)