Kılıçdaroğlu: Ruhsar Pekcan'ı bakan yapanın o görevde oturmaması lazım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yeniçağ TV'de Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’nun sorularını yanıtlıyor.

SİYASET 04.05.2021, 13:21 04.05.2021, 13:25
Kılıçdaroğlu: Ruhsar Pekcan'ı bakan yapanın o görevde oturmaması lazım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yeniçağ TV'de Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’nun sorularını yanıtlıyor.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın şirketine sağlanan gümrük ayrıcalığı. 

Daha bakan olmadan önce bu kişinin Sayın Emine Erdoğan'ın adını kullanarak bazı çıkar sağladığına dair duyumlar iletiliyor. Bürokrasi bunu söylüyor.

Siz onu bakan yapıyorsunuz. Normalde onu bakan yapanın o görevde oturmaması lazım. Çünkü onu bakan yaptığınız andan itibaren onun sizin eşinizin adını kullanarak, istismar ederek kendisine çıkar sağladığını kabul ediyorsunuz, yap diyorsunuz kabul ediyorsunuz. O da devam etti. Kendi şirketine avantaj sağladı. Kendi şirketinden bakanlığa dezenfektan aldı. Çok ucuza aldık dedi, baktık ki çok pahalıya almış. Evini tamir etti, onu da devlet ödedi. 

Devlet yönetilmiyor. Devlet aklını iflas ettirdiler. Devleti bir aile şirketi gibi yönetmeye kalktılar. Devleti şirket gibi yönetemezsiniz. Devlet ve şirket ayrı şeylerdir. 

Ayrıntılar geliyor...

Yorumlar (0)