Kılıçdaroğlu'ndan flaş Merkez Bankası çıkışı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının eli kolu bağlanmış vaziyette. Görev yaptırmıyorlar. Saraydan talimat alıyorlar. Fiyat istikrarı görevini Merkez Bankası'nın yerine getirmesi gerekir." dedi, ancak yapamadığını söyledi. Kılıçdaroğlu Merkez Bankası'nın kasasında kendisine ait değil bir dolar bir centi bile olmadığını belirtti. Merkez Bankası'nın rezervlerinin eksi 35 milyar dolar olduğu bilgisini paylaştı.

SİYASET 16.11.2021, 17:16
Kılıçdaroğlu'ndan flaş Merkez Bankası çıkışı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor. Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının eli kolu bağlanmış vaziyette. Görev yaptırmıyorlar. Saraydan talimat alıyorlar. Fiyat istikrarı görevini Merkez Bankası'nın yerine getirmesi gerekir." dedi.

Kılıçdaroğlu, "128 milyar dolar kayınpeder-damat arasında buhar oldu. Merkez Bankası'nın kasasında kendisine ait olan ne bir doları ne de bir centi var. Tam eksi 35 milyar dolar borcu var." iddiasında bulundu.

Bahçeli'nin bugünkü grup toplantısındaki sözleri değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Bahçeli diyor; EYT çözülsün, 3600 ek gösterge verilsin asgari ücret arttırılsın. Sen onu benim külahıma anlat. Sen bunları Saraya anlatabiliyor musun?" diye sordu. MHP'nin Cumhur İttifakı içerisinde etkisiz olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, Bahçeli'ye seslendi, "Bunları yapmazsan ben yokum diyebiliyor musun?" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Türkiye'nin sorunları çok. Hepimiz bunları biliyoruz. Sorunları yerinde tespit etmek, vatandaşlarla konuşmak ve çözümler üretmek hepimizin ortak görevidir. Kayseri'ye yarın seçim varmış gibi giden 38 milletvekilimiz, vatandaşların dertlerini dinledi ve 'Üzülmeyin, meraklanmayın her birimiz bu sıkıntıları yaşıyoruz. Sizin yaşadığınız sıkıntıları açmak için mücadele edeceğiz' dedik. Emekli bir vatandaşımız şunu söylüyor; 'Ülkenin hali harap.'

Az kaldı; geliyor gelmekte olan. Buna inanın. İlk yapacağımız iş devleti toparlamaktır.

Merkez Bankası'nın eli kolu bağlanmış vaziyette. Saray'ın talimatını yerine getiriyor. MB, paranın değerini koruyacak, fiyat istikrarını sağlayacak. MB'nin yetkisi bir kararnameyle elinden alındı; Fiyat İstikrarı Komitesi kuruldu. Meclis'in Merkez Bankası'na verdiği görevi; Saray'da oturan zat başka bir komiteye verdi. Bu komite hiç çalıştı mı?

128 milyar dolar; kayınpeder-damat arasında yok edildi. Soruyorum; nereye gitti 128 milyar dolar? Cevabını almış değiliz.

Uyuşturucu baronu, Türkiye'ye parasını getiriyor bir gün tutup yurt dışına götürüyor. Ne kadar kara para varsa aklıyorlar. Sonra da çıkıp 'Biz ekonominin kitabını yazdık' diyor. O kitaptan bir sayfa okuyayım; Zafer Havalimanı, bu yılın ilk 8 ayında dolar bazında 878 bin 478 garanti vermişler. 5 bin 725 kişi kullanmış. Devletin hazinesinden beşli çeteye giden para 4 milyon 650 bin euro. Erdoğan'ın kitabında bu yazıyor.

Ne kadar yolsuzluk varsa ilk alkışlayan da Sayın Devlet Bahçeli'dir. 

İçişleri Bakanı, ayda 10 bin dolar rüşvet aldığını söylediğin kişi kim? Kim bu, ses yok? Çöküş başladı. Kültürel çöküş de başladı. Bunların hepsini çözeceğiz. Ahlakımızla çözeceğiz. Rüşvet alanların burnundan getireceğiz. Bu ülkede uyuşturucu satan bütün baronları bu ülkeden sileceğiz. Gencecik fidan gibi evlatlarımıza uyuşturucu alıştırılıyor. Erdoğan ve şürekasının sesi bile çıkmıyor. Kendi genel merkezlerindeki tabloyu görüyorlar mı? O lüks araçların içinde 'pudra şekeri'ni çekerken hiç düşünmediler mi 'biz ne hale getirdik' diye?

Antalya Özel Halk Otobüsü Bileşenleri davet etti. Sorunlarını dinlemem için, gittim. Hangi derdiniz varsa çözmek istiyoruz. 22 bin özel halk otobüsü var. Biz sahipsiziz diyorlar. Derdinizi anlatın ama ben buraya gelirken hazırlıklı geldim, çözümleri anlatacağım dedim. Uygulama birliğinin olmadığını, beş farklı statüde çalışan olduğunu, ücretsiz yolcular olduğunu söylediler. Kesinlikle bir esnaf bakanlığı kuracağız. Özel Halk Otobüsleri ile ilgili mevzuatı tekleştireceğiz. Devlet veya hükümet, bedava bindirdiği kişinin parasını ödeyecek. Özel Halk Otobüslerinin ve şoförlerinin kazanılmış haklarını aynen koruyacağız. Her önüne gelene plaka vermeyeceğiz. Kamunun tahahhüt ettiği ücret zamanında ödemezse sahibine faiz ödeyecek. Yeni araç alındığı zaman KOSGEB ya da Esnaf Kefalet Kooperatifi en az 1 milyon lira olmak üzere düşük faizli kredi verecek.

Hükümetin ortağı değilim diyorsun ama koşulsuz ortağısın.

Hafta sonu bir videoyla iktidara geliyoruz ama bunun bana yetmediğini anlatmaya çalıştım. Benim için sarayların, konvoyların zerre önemi olmaz. Eğer ülkemizin makus talihini kırabiliyorsam ben iktidar olayım, olayım ki çocuklarımıza bembeyaz bir Türkiye bırakalım. Yaralarımızı sarmamız gerekiyor, yaralar hâlâ açık. Helalleşmeyle hukuku karıştıranlar oldu. Helalleşmek yüzleşmek, barışabilmek, devam edebilmek demektir. Bunu yarası olan topluluklarına yapacağız. Kim ne suç işlediyse hukuk onun hesabını soracak. Ben bu ülke çocuklarının ardımdam bu ülkeyi barıştırdığımı söylemelerini istiyorum. Hani gstrateji çocuklarımın geleceğinden önemli. Açık yaralar var, biliyorum zor olacak ama kesinlikle yapacağız. 28 Şubatçıların açtığı yaraları kapatı helalleşeceğiz, Roboski'yle helalleşeceğiz. Sivas, Maraş mağdurlarıyla, Diyarbakır hapishanesi mahkumlarıyla helalleşeceğiz. Varlık vergileri altında inim inim inleyen azınlıklar, 6-7 Eylül mağdurlarıyla helalleşeceğiz. Ali İsmail Korkmaz'ın ailesiyle, Soma'yla helalleşceğiz. darbeciler tarafından bir sağdan bir soldan gençlerimiz asıldı; onlarla helalleşeceğiz. Ahmet Kaya ile helalleşeceğiz.

Yorumlar (0)