Kılıçdaroğlu: Martın sonunu bahar kılan bizler için yeni hedef 2023'tür

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 37. Olağan Kurultay için delegelere sunulan Parti Meclisi Faaliyet Raporu için değerlendirme yazısı kaleme aldı.

SİYASET 31.07.2020, 20:28 31.07.2020, 20:31
Kılıçdaroğlu: Martın sonunu bahar kılan bizler için yeni hedef 2023'tür

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 37. Olağan Kurultay için delegelere sunulan Parti Meclisi Faaliyet Raporu’nda kaleme aldığı yazıda, "31 Mart 2019 yerel seçimleriyle martın sonunu bahar kılan bizler için yeni hedef 2023’tür. İktidara yürüyoruz ancak iktidara yürüyen sadece partimiz CHP değildir. Övünçle, 'Bu yürüyüşün öncüsü CHP’dir' diyebiliriz, ancak bizler, CHP’li olmayan milyonlarla da birlikte iktidara yürüyoruz" dedi.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 37. Olağan Kurultayı’ndaki konuşmasında, “Önümüzdeki ilk seçimlerle dostlarımızla beraber iktidar olacağız” sözlerinin tartışması sürüyor.

Kurultay konuşmasında Türkiye’nin 5 temel sorununa karşı 13 maddelik çözüm önerisi paketi açıklayan Kılıçdaroğlu, “İktidar yürüyüşündeki dostlar kim olacak?” sorusuna kurultaydan sonraki ilk grup konuşmasında yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “13 maddeye onay veren kimse bizim dostumuz onlardır” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun, “Dostlarla iktidara yürüyoruz” ifadesini ise ilk olarak kurultay için hazırlanan Parti Meclisi Faaliyet Raporu’ndaki yazısında ifade ettiği görüldü.

Delegelere dağıtılan 740 sayfalık raporda partililere, “Yol arkadaşlarım” diye seslenen Kılıçdaroğlu, 2023’te Cumhuriyetin 100. yılının kutlanacağına dikkat çekti: “Şimdi yeni bir 100. yılın eşiğindeyiz. Hiç şüpheniz olmasın, 2023’de demokrasiyle taçlandırılmış bir cumhuriyetimiz olacak.”

Yorumlar (0)