Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde yapacakları değişiklikleri açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor. Kılıçdaroğlu, "Türkiye bir ekonomik buhran içindedir, buhrandan çıkmanın yolu, buhranı yaratanları iktidardan almaktır. Demokratik yollarla iktidardan almaktır." dedi.

SİYASET 09.02.2021, 14:11 09.02.2021, 14:24
Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde yapacakları değişiklikleri açıkladı

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından başları:

Hepimiz bu milletin umuduyuz. Büyük sorun var, büyük ekonomik buhran var, insanlar perişan, huzur sadece bir yerde ve bir avuç insan için var. Bu millet bu yönetimi hak etmiyor. "19 yıldır iktidarı yönetenler bu memleketin hayrına ne yaptılar da CHP engel oldu?" diye sormuştum. AK Parti'nin genel başkanına, grup başkanvekillerine sordum. Günün 24 saati Erdoğan oturuyor, kalkıyor, tek şey var CHP. Benim de bu soruyu sorma hakkım var. Sen bu memleketin hayrına ne iş yaptın da biz karşı çıktık?

19 yılda bu memleketin hangi sorununu çözdünüz? Yeri gelince dünyaya meydan okuyoruz, "sen dünyaya meydan okuyacağına konteynırlardan yiyecek toplayan insanların derdini çöz" dediklerinde ne diyeceksin sen? 10 milyonu aşkın işsiz var bu ülkede. Biz doğruları söylediğimiz için rahatsız oluyorlar.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ERDOĞAN'A ÇAĞRI

İşi öyle bir boyuta getirdiler ki muhalefeti de onlar kuracaklar. Kılıçdaroğlu'ndan kurtaracağız diyor. Kurtarmanın yolu çok basit, gelirsin televizyona otururuz, milletin hakemliğine başvururuz, millet de dinler kim doğruyu söylüyor kim yanlışı. Ben haksızsam zaten gideceğim. Devletin bütün evrakları senin elinde, gelsene. Çıkarsın karşıma alırsın belgelerini. Niye karşıma çıkmıyorsun? Niye cesaretin yok? Neden korkuyorsun? Korkan insan devleti yönetemez.

MAHİR ÜNAL'A TEPKİ

Mahir Ünal, önemli bir kişi çiftçiye gidiyor... Bulmuş seni kime derdini anlatacak... Hemen diyor ki "telefonunu ver bakayım" 450 lirayı çiftçi için büyük bir para görüyor. Şu geldiğimiz noktaya bakar mısınız? Adam perişan olmuş 450 TL dediğin nedir Allah aşkına? Sen kaç lira alıyorsun? Bir cep telefonunu çiftçiye fazla görüyorsun. Çiftçilere çağrı yapıyorum, artık sizin de uyanmanız lazım.

İktidar olduğumuzda, 83 milyon vatandaşıma sesleniyorum, Allah'ın izni ve sizin takdirinizle iktidar olduğumuzda 4 ayaklı bir strateji izleyeceğiz. Türkiye'de herkesin can ve mal güvenliğini sağlayacağız. Bunun yolu güçlü bir demokrasiyi inşa etmekten geçiyor. Güçlü bir demokrasi kuvvetler ayrılığına dayanmaktadır. Bir partinin genel başkanı hakim tayin edemez. Yapılması gereken adliyeye, camiye, kışlaya siyaseti sokmamaktır. Medya özgürlüğünü sağlayacağız.

TBMM, gazi meclis böyle olmayacak. Kuruluşundaki irade aynı şekilde olacak. Bu meclis vesayet altında bir meclistir. Şu anda TBMM, AKP ve MHP'nin vesayeti altındadır. Hiç Çankırı milletvekilinin kürsüye çıkıp da Çankırı'nın sorunlarını dile getirdiğini duyan var mı? Milli irade vesayet altındadır. Vesayeti getiren yasal düzenleme 12 Eylül darbecilerinin zamanında geldi. Biz bunu kaldıracağız. Milletin vekilini millet seçecek genel başkanlar değil.

Siyasi ahlak kanunu çıkartacağız. Herkesin ahlak sınırları içinde çalışmasını isteyeceğiz. Kul hakkı yenmesine izin vermeyeceğiz. Atama ile bakan mı olur? Bu bakan hesap veriyor mu? Hayır. Soru önergelerine cevap veriyor mu? Hayır. Bu diktatörlük değil mi? Bakanlar eskiden olduğu gibi TBMM'nin içinden çıkacak ve seçimle gelecek. Uydurma bakan mı olur? Birilerinin kulu kölesi olanlar bakanlık yapamaz.

TBMM, Varlık Fonu'nu denetleyemiyor. Neler yapılıyor burada? Milyarlar denetlenmiyor. Böyle bir devlet anlayışı olur mu? Yüzde 10 seçim barajını kaldıracağız. Temsilde adalet yönetimde istikrar.

Her şeye yağmur gibi zam yağdı, çiftçi nasıl ekecek? Elektrik faturaları can yakıyor. CHP iktidarında, elektrik dağıtım şirketlerine değil vatandaşa hizmet edeceğiz

Yüzde 10 seçim barajını kaldıracağız. Temsilde adalet yönetimde istikrarı sağlayacağız

İktidar olduğumuzda ilk yapacağımız iş; siyasi ahlak kanunu çıkaracağız.

İktidar olduğumuzda ilk; Katar Ordusu'na peşkeş çekilen Tank Palet Fabrikasını hemen alıp orduya iade edeceğiz. Vatanın bağrına saplanan hançeri çekeceğiz.

Yorumlar (0)