Kılıçdaroğlu: Esnafı tehdit ediyor, herkesi terörist ilan etmeye başladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çiftçi Buluşması programı açılışında konuşuyor.

SİYASET 02.02.2021, 14:08
Kılıçdaroğlu: Esnafı tehdit ediyor, herkesi terörist ilan etmeye başladı

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Hepimizin çocukları var, isteriz ki çocuklarımız üniversiteye gitsin, daha iyi yetişsin, elleri ekmek tutsun, her anne ve babanın beklentisi budur. Çocuklarımız üniversiteyi kazandığında seviniriz. Üniversiteler bilim yuvalarıdır, kavga yuvası değildir. Üniversitelerde gelecek üretilir. Akademik dünyası gelişmiş bütün ülkeler gelişmiştir.

Boğaziçi Üniversitesi'nde güzel başarılı çocuklarımız okuyor. Boğaziçi Üniversitesi'ne girmek kolay değil. Başarılı olmanız gerekiyor. Üniversiteye bir kişiyi atıyorsunuz, üniversite kabul etmiyor. Öğrenciler ve hocaları kabul etmiyor. Olması gereken o üniversite hocasının ayrılması. Aksi halde orada bir kaos çıkıyor. Kaosa izin vermemek lazım. Türkiye böyle bir sürece sokulmamalı. Çekilmesi lazım.

"ÇİFTÇİ ZARAR EDİYOR"

Dünyanın bütün ülkelerinde tarım stratejik sektördür. Dünyanın bütün ülkeleri tarıma ayrıca önem verirler. Topraklar bereketli. Niye ekilmiyor? Çünkü çiftçi zarar ediyor. Peki bunu düşünmesi gereken kim? Siyasi otorite.

Tarım için anayasaya özel düzenleme yapılmış. Devlet bitkisel ve hayvansal üretimi arttırmak maksadıyla tarım ve hayvancılıkla uğraşanların araç ve gereçlerinin sağlanmasını kolaylaştırır. Anayasanın emredici hükmü bu. 

İktidar sahipleri bu anayasayı bilmiyor mu? Anayasanın kurallarını uygulamıyorsunuz, çiftçiyi batırıyorsunuz.

Hala teşvikler ödenmiyor. Para yok diyorlar. Ama köprüden geçerken garanti var. Dolar bazında, dakikasında ödüyor, onlara para var. Size gelince para yok... 

5'li çeteye para var, çiftçilere para yok... Neden? Çünkü çiftçileri arka bahçeleri olarak görüyorlar, gelir bize oy verir diye düşünüyorlar. Bu siyasi tercihten hükümeti vazgeçirmenin yolu siyaseten diyeceksiniz ki paramı zamanında ödedin ödedin, ödemediysen "kusura bakma oy moy yok size" diyeceksiniz. Hükümet kulağını çevirecek sizi dinleyecek. 

Yorumlar (0)