Kılıçdaroğlu: Bu ülkeye adalet ya gelecek ya gelecek

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "THK kayyumlar tarafından yönetiliyor biliyorsunuz. Laleli'de otelleri var bunu ele geçirmek istiyorlar. O oteli kim alırsa burnundan fitil fitil getireceğim" dedi.

SİYASET 01.11.2022, 13:55
Kılıçdaroğlu: Bu ülkeye adalet ya gelecek ya gelecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık grup toplantısında konuşuyor.


Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:


THK kayyumlar tarafından yönetiliyor biliyorsunuz. Laleli'de otelleri var bunu ele geçirmek istiyorlar. O oteli kim alırsa burnundan fitil fitil getireceğim.

"Eğitim ülkeye sınıf atlatan en önemli faktördür. İlimden gidilmeyen yolu karanlıktır diyoruz. Peygamberimiz "ilim Çin'de bile olsa gidin öğrenin" diyor. Bunlar vizyon belgesi açıklıyorlar, sen vizyonun ne olduğunu biliyor musun?"

"Bu ülkeye adalet ya gelecek ya gelecek. Sandık gelecek, adalet isteyen kim istiyorsa, bize katılacak. Ve biz bu adaleti getireceğiz. "

"Savcı mahkeme salonunda avukatla aynı düzeyde olacak. İki makam: biri iddia edecek, diğeri savunacak."

Yeni bir anayasayla güçlendirilmiş bir parlamenter sistemi kuracağız dedik. Vizyon budur. Kuvvetler ayrılığı olmazsa olmazımız. Hakim hukukun üstünlüğüne ve vicdani kanaatine göre karar verecek, talimatla değil.

“Buradan yine bir çağrı yapıyorum: Vizyonerliğinin ne olduğunu anlatmak istiyorsan, kendi televizyonlarında gel karşıma, kaçma gel. Anlat. İşi fazlaymış. Malı götürme konusunda işi fazla, işi çok. Biraz malı götüreceğin süreyi kıs, gel karşıma tartışalım.”

"Ekonomik bağımsızlığımız tehlikede. Borç dileniyorlar. Düne kadar hakaret ettikleri insanların kapısına gidip para istiyorlar."

Toplumsal barışın kalıcı hale getirilmesi için yeraltı suç örgütleriyle tavizsiz bir mücadele verilecektir. Bunu İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesinde ilk kez biz dile getirdik.

Egemen güçlerin kontrolünde dış politika olmaz. Kimse unutmasın: Senin malvarlığını incelerim ha beni fazla kızdırma dediklerinde, ilgili kişi incelemezseniz namertsiniz diyemiyorsa, esir alınmış kişidir.

Yorumlar (0)