Kılıçdaroğlu: Bizim aydınlanmamızın kaynağı öğretmenlerimizdir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor.

SİYASET 24.11.2020, 13:58
Kılıçdaroğlu: Bizim aydınlanmamızın kaynağı öğretmenlerimizdir

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Eğer bir anne çocuğunu bulamazsa, görevliler tarafından alınan ve 39 yıldır hasretini çeken bir annenin dramını unutamıyorum. Zevcan Yedigöl, tam 39 yıldır evladının mezarını arıyor. 39 yıl sonra kendisi gözlerini kapadı, bir anne evladına hasret toprağa verildi. Demokrasinin, adaletin olduğu yer bu olur mu. Üstelik Zevcan Yedigöl 2007 yılına Erdoğan ile görüştü. En azından evladımın mezar taşına dokunayım dedi, ama olmadı.

Elbette adalet diyorum. Adaleti sağlayacak olan kişiler hakimlerdir. Bostancı- Dudullu metro hattında iki işçi hayatını kaybetmişti. Sayın Akif Hamza Çebi de davaları izleyeceğim demişti. Dün tarihi bir karar çıktı, beşli çete diye tanımladığımız grubun yaptığı metro inşaatında, bu firmaların yetkilileri ve alt yüklenici firmaların yetkilileri ertelenmeksizin 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldılar. İki işçinin hayatı... Adalet bir şekliyle yerini buluyor. İki işçi davamızı izleyin, karşı taraf çok güçlü yargıyı etkileyebilirler, ölen kişileri suçlayabilirler. Ama her şeye rağmen adaletli hakimler var. 

DİYARBAKIR VALİSİ'NE TEPKİ

Devlet dediğimiz kurumun dini adalettir. Adaleti sağlayacak olan kurumlardır da. Örneğin bir vali devlet adına konuşabilir. Devleti temsil edebilir. Vali sıcak siyasetin içine girmez, devlet adına konuşur. Vali taraf tutuyorsa, bazı insanları şu veya bu şekilde azarlıyorsa bu olmaz. Vali devlet adamı olarak davranmalıdır. Diyarbakır valimiz bir açıklama yapıyor; "meslee işsizlik değil, mesele mesleksizliktir, mesele iş beğenmemedir" diyor. Bunun üzerine, il başkanına telefon ettim dedim ki, ya gerçekten de Diyarbakır'da iş var ama işi yapacak insan yok mu dedim. Hayır efendim, binlerce işsiz var dedi. 

Yorumlar (0)