Kılıçdaroğlu: Binali Yıldırım, korktuğu için istifa etmiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'na aday gösterilen Binali Yıldırım'ın seçimi kaybetme endişesi taşıdığını iddia etti. Kılıçdaroğlu, Yıldırım'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı görevinden, korktuğu için istifa etmediğini ileri sürdü.

SİYASET 04.01.2019, 09:05 04.01.2019, 09:05
Kılıçdaroğlu: Binali Yıldırım, korktuğu için istifa etmiyor

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Binali Yıldırım'ın Meclis Başkanlığı'ndan istifa etmeden AK Parti'nin İstanbul adayı olması konusunda "Anayasaya aykırı ama seçimi bunun üzerinden götürecek değiliz" dediği öğrenildi.

Binali Yıldırım'ın anayasada açık hüküm yer almasına karşın görevinden istifa etmemesi tartışma yaratmıştı. CHP'nin bu konuda atacağı adım merak edilirken, parti içinde farklı görüşler dile getiriliyordu. CHP'nin dün gerçekleşen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun partisinin kurmaylarına yaptığı değerlendirmeyle bu konuda CHP'nin izleyeceği tavır da belli oldu.

Edinilen bilgiye göre MYK üyelerine açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Yıldırım'ın adaylığının doğru olmadığını belirterek, "Anayasaya aykırı olduğu doğru ama seçimi bunun üzerinden götürecek değiliz" dedi.

"Bu elbette yanlış ve bu yanlışı söyleyeceğiz, ama buradan da seçimi götürmenin bir anlamı yok" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, "Ekonomiyle ilgili sorunları anlatacağız. Vatandaşın sorunlarına odaklanacağız" görüşünü dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, Yıldırım'ın TBMM Başkanlığı'ndan istifa etmeden İstanbul adayı olmasının seçimi kaybetme kaygısı nedeniyle de olduğunu belirterek, "Seçimi kaybedeceği endişesiyle istifa etmiyor Seçimi kaybetmekten korkuyor" dedi.

'KAVGAYA ÇEKMEK İSTİYOR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'ye yönelik ağır eleştirileri hakkında da değerlendirme yaptığı öğrenilen Kılıçdaroğlu'nun "Kibir sarayından aşağı doğru tepeden tepeden halka bakıyor. Bizi kavgaya, çatışmaya, tuzağa çekerek tartışma çıkarmak istiyor. Polemikten uzak olacağız" diye konuştuğu öğrenildi.

Image URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/ad/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1Click-Through URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/jump/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1
Yorumlar (0)