banner773

Kılıçdaroğlu, AKP'nin anlaşmayı bozduğunu bu 'notla' öğrendi

Kılıçdaroğlu, konuşmasını; Erdoğan'ın konuşmasıyla çakışması nedeniyle yarıda kesti

SİYASET 05.10.2019, 20:00 05.10.2019, 21:09
Kılıçdaroğlu, AKP'nin anlaşmayı bozduğunu bu 'notla' öğrendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin 27.dönem 2. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı'nda açılış konuşmasını yaparken, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kızılcahamam'daki 9. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşmaya başlamasıyla konuşmasını yarıda kesti. CHP Genel Başkanı'nın konuşmasını yarıda bırakmasının ardından, AKP ve CHP yöneticilerinin anlaştığı, çakışma yaşanmaması için Kılıçdaroğlu'nun saat 10.00'da Erdoğan'ın ise 10.45'te kürsüye çıkmasının kararlaştırıldığı açıklandı. Anlaşmanın bozulduğu ve Erdoğan'ın konuşmaya başladığı ise Kılıçdaroğlu'na, basın danışmanı Onur Konuralp tarafından bir notla iletildi.

Saat 14.00'te tekrar ekranlara çıkan Kılıçdaroğlu, "Konuşmamızı saat 14.00'e aldık malum zat da dinlesin diye. Bizim konuştuğumuz şeyler herkesin dinlemesi gereken şeyler, doğru şeyler. Sade vatandaştan en üst makama kadar hepsinin dinlemesi gereken şeyler" dedi.

Basın Danışmanı Onur Konuralp'in Kemal Kılıçdaroğlu'na ilettiği notta, "AK Parti anlaşmaya uymadı. Siz başlayınca Recep Tayyip Erdoğan çıktı. Gündeme dair değerlendirmeyi saat 14.00'te yapacağım diyerek bitirin" ifadelerinin yer aldığı görüldü.

CHP Genel Başkanı'nın konuşmasını yarıda kesmesinin ardında Eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, AKP ve CHP yöneticileri tarafından parti liderlerinin konuşmalarının çakışacağı sebebiyle anlaştığını; Kılıçdaroğlu'nun saat 10:00'da Erdoğan'ın ise 10:45'te kürsüye çıkmasının kararlaştırıldığını yazdı. Ancak Yarkadaş, Erdoğan'ın bu anlaşmaya uymayarak Kılıçdaroğlu ile aynı zamanda konuşmaya başladığını belirtti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da konu hakkında basın açıklaması yaptı. Altay, daha önce AKP Grup Başkanvekili ile konuşma saatlerinin çakışmaması konusunda anlaştıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin tatile girdiği hafta 4-5-6 Ekim tarihlerinde TBMM Grubu olarak kamp yapacağını duyurmuştu. Bundan sanıyorum bir ay sonra da AK Parti aynı tarihlerde Kızılcahamam'da kamp yapacağını açıkladı. Bunda bir sorun yok. Gayet normaldir. Tarihler de makul tarihlerdir. AK Parti yöneticileriyle bu kamp öncesi tam üç defa görüştük. Tarihler çakıştığı için sayın genel başkanların basına açık konuşmalarının örtüşmemesi noktasında bizim her türlü özveriye de hazır olduğumuzdan bahisle onların saatini alıp, kendi saatimizi de onların saatine göre uyarlayalım anlayışı ile AK Parti Grup Başkanvekili ile temas ettik. Bana kendileri Sayın Erdoğan'ın 10.45-12.00 arasında kürsüde olacağını teyit alarak, kamptan sorumlu genel başkan yardımcısından da teyit alarak söyledim. Bir gün sonra tekrar ben bir daha teyit ettim. Bir değişiklik yok. Sayın Erdoğan, 10.45-12.00 arasında konuşacak. En kötü 10.30'da başlar. Bugün biz de ona göre sayın genel başkanımızın basına açık konuşmasını saat 10.00'a aldık. Ama üzülerek ibretle gördük ki, sayın genel başkanımız kürsüye çıktıktan sanırım üç dakika sonra Sayın Erdoğan kürsüye çıktı. Durum bundan ibarettir. Bence siyaset hep söylediğim gibi nezaket ve vicdan işidir. Bu nezaket dışı tabloyu sizlerin huzurunda aziz milletimizin takdirine sunuyorum."  

Yorumlar (0)