Kılıçdaroğlu adaletin peşinde: Osman Kavala, Selahattin Demirtaş, askeri öğrenciler neden hapishanede?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin haftalık grup toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu halen tutuklu bulunan Osman Kavala, Selahattin Demirtaş ve askeri öğrenciler için de çağrıda bulundu.

SİYASET 12.10.2021, 14:50
Kılıçdaroğlu adaletin peşinde: Osman Kavala, Selahattin Demirtaş, askeri öğrenciler neden hapishanede?

"Adalet istiyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, "Kendim için istemiyorum, 83 milyon adına adalet istiyorum." diyerek sözlerini sürdürdü.

Kavala ve Demirtaş'la ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"20. yüzyılda terörden en büyük acıyı yaşayan ülkelerin başında Türkiye gelir. Teröre karşı hep birlikte durduk. Bir insanlık suçu olarak gördük her yerde her ortamda kimin tarafından gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin lanetledik. 10 Ekim 2015 Ankara Katliamı yüreğimizde derin bir yara olarak duruyor. 103 yurttaşımızın hayatını kaybetti. Bunların içinde 9 yaşında Veysel de vardı. Veysel'in günahı neydi?

Adalet istiyoruz kendi ülkemizde. Kendim için istemiyorum, 83 milyon adına adalet istiyorum. Masum insanların kin ve intikam duygusuyla hapishanede tutulmasını istemiyorum.

Osman Kavala, Selahattin Demirtaş, askeri öğrenciler, adaleti arayan avukatlar neden hapishanede? Türkiye'nin bir yol temizliğine ihtiyacı var. Kin ve öfke ile devleti yönetmeyeceğiz."

OSMAN KAVALA NEDEN TUTUKLANDI?

Osman Kavala, 1 Kasım 2017 tarihinde tutuklandı. Gezi Parkı olayları, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 17-25 Aralık kumpasları ve 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan iş adamı Osman Kavala, Gezi Parkı olaylarının yöneticisi ve organizatörü olmakla suçlanıyor. Osman Kavala, 1 Kasım 2017 tarihinde tutuklandı. Kavala, halen cezaevinde bulunuyor.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ NEDEN TUTUKLANDI?

Selahattin Demirtaş, 4 Kasım 2016'da HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve dokuz HDP'li milletvekili ile birlikte Türkiye Anayasası'na göre "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "terör örgütü üyesi olmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "örgüt adına suç işlemek" iddialarıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak Edirne F Tipi Cezaevi'ne götürüldü.

BAHÇELİ'NİN HDP AÇIKLAMASI SONRASI TESADÜF MÜ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin haftalık olağan grup toplantısında yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak şunlar söyledi:

CHP Genel Başkanı'na soruyorum. 

Soru 1: Anayasadan Atatürk'ü çıkarmayı düşünüyor musunuz?

Soru 2: Anayasaya hakim olan Türk ismini tasfiye etmeyi planlıyor musunuz?

Soru 3: Türk vatandaşlığı kavramı yerine anayasal yurtseverlik, Türkiye yerine ülke, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yerine Türkiye Cumhuriyeti insanı kavramlarının getirilmesini amaçlıyor musunuz? 

Soru 4: Demokratik muhalefet diyerek TİP'e, HDP'ye kucak açıyor musunuz?

Soru 5: Terörist Demirtaş'o hala savunuyor, ona elçiler yolluyor musunuz?

Sayın Kılıçdaroğlu, ya evet diyeceksin ya da hayır. Boş kağıt vermen halinde tüm sorulara "evet" dediğin anlaşılacaktır. 

Yüreğin yetiyorsa konuş ve sorularıma cevap ver. Korku edebiyatını bırak, siyasi cinayet işlenebilir mesajlarını geç. Bir şey bilip de söylemiyorsan adam değilsin. CHP'nin bir milletvekilinin "Keşke Demirtaş cumhurbaşkanı seçilse" diyecek kadar gözünü ve gönlünü kararttığı herkesin bildiği bir beyanattır.  

Yorumlar (0)