banner758

Kılıçdaroğlu: 83 milyonun ödediği vergiler, Londra'daki bir avuç tefeciye gidiyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş'ın sorularını yanıtlıyor.

SİYASET 02.01.2021, 13:27 02.01.2021, 13:40
Kılıçdaroğlu: 83 milyonun ödediği vergiler, Londra'daki bir avuç tefeciye gidiyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş'ın sorularını yanıtlıyor.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

(Başörtüsü tartışması) - Erdoğan da yılın ilk günü vatandaşlarına sıcak sevgi dolu bir mesaj verebilirdi. Ama bir TV programındaki bir tartışmadan yola çıkarak CHP'yi tekrar başörtüsü üzerinden suçlaması akıl alacak şey değil. Yeni bir yıla girmişiz, bari sevgiden, saygıdan söz et. Pandemi var, ekonomik sıkıntılar var... Ama onun üzerinden fırsat bilip CHP'yi suçluyor.

KILIÇDAROĞLU: "TEK NEDENİ ERDOĞAN'IN GÜNDEM YARATAMAMASI"

Ama nedeni şu aslında Erdoğan gündem yaratmıyor. Erdoğan'ın bütün hayatı CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu. Nasıl ben Kemal Kılıçdaroğlu'nu zor duruma sokarım? Sokamazsın kardeşim. Ben yeri geldiğinde CHP'yi de eleştiren birisiyim, insanlar hata yapabilirler, kurumların da eksiği yanlışı olabilir.

Bizim konuşmalarımızı havuz medyası diye tanımladığımız medya vermiyor, vermediği için de Erdoğan da onları izlediği için benim hiç konuşmadığımı sanıyor. Oysa ben konuştum, düşüncemi söyledim. Konuşmadı diyor, konuştum. Bu tartışma artık Türkiye'nin gündeminden çıkmalı. Kadınlar arzu ettikleri gibi giyinirler, bizim görevimiz siyasetçi olarak herkese saygı duymak. Biz kimsenin kimliği ile yaşam tarzı ile uğraşmıyoruz.

ERDOĞAN'IN VİTRİN MANKENİ AÇIKLAMASI

Çıkıp özür dilemesi lazım bütün kadınlardan. Hiçbir kadın vitrin süsü, konusu değildir, olamaz. O kadar çok kişi var ki, Erdoğan sadece Adalet Yürüyüşü'ne baksa görecekti. Gerçekgündem.com'da yer alan habere göre Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: Vaizelerle toplantı da yaptım 2-3 sene önce. Zaman zaman yapıyorum. Bizim bu toplantılar genelde 2-2,5 saat süren toplantılar ve genelde 25 kişiden fazla olmaz. Benim de öğreneceğim çok şey var. Önyargılardan arınmamız lazım.

Benim için bu konu kapanmış bir konudur, boşuna tartışıyoruz. Ben senin giyimine, inancına saygı duyuyorum. Dostlarımızla beraber iktidara geleceğiz, bizim kimsenin yaşam tarzıyla uğraşacak zamanımız yok uğraşmayacağız da.

Erdoğan'ın bir amacı var zaten. O amacı ben biliyorum. Devletin zenginleşmesi, insanların işsiz olmaması bunlarla Erdoğan'ın bir ilgisi yok. Erdoğan bu işleri bırakmış vaziyette. Erdoğan tümüyle sarayında oturuyor, kendi hayal dünyasında yarattığı bir Türkiye var, saraya baktığı zaman herkesin 4-5 maaşı var. Erdoğan sarayın dışına çıkabilir mi? Geçen fırından ekmek alıyor, kaç araçla gidiyor kaç polisle gidiyor oraya? 3 bin polisle.

(Yeni bir adalet yürüyüşüne ihtiyaç var mı?) Yok hayır. Bugünkü tablo geçtiğimiz tablodan biraz daha ağır, her geçen gün ağırlaşıyor. Milyarlarca dolar Londra'daki bir tefeciye gidiyor. Bu milletin ağzındaki lokmadan alıyorlar vergiyi.

AYRINTILAR GELİYOR...

Yorumlar (0)