Kılıçdaroğlu: "82 yıldır O'nu unutmadık, bundan sonra da unutmayacağız''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

SİYASET 10.11.2020, 13:52 10.11.2020, 14:01
Kılıçdaroğlu: "82 yıldır O'nu unutmadık, bundan sonra da unutmayacağız''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

10 KASIM

Düşmanının bile saygı duyduğu bir insan. Düşünceleriyle, devlet adamlığı ile dünyada ender bulunan kişilerden birisi. Demokrasiyi getiren, bütün mazlum ülkelere örnek olan bir devlet adamı, bir komutan. 82 yıldır onu unutmadık, bundan sonra da unutmayacağız. Sadece biz değil, dünya onu unutmayacak. O, ülkesini düşman işgalinden kurtardı. Milli mücadeleyi bütün mazlum milletler için yaptı. TBMM'nin açılışı, halka duyduğu güven tarihin altın sayfalarında yer alan eylemlerdir. O, cumhuriyeti kurarken "cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir" dedi. Bilgiye, birikime değer verdi.

O dönemde de Londra'daki tefecilerin esiriydi Osmanlı. Onlar yönetiyorlardı. Devletin bütün gelirleri üzerinde söz sahibi oldular. Verilen mücadelenin, elde edilen bağımsızlığın hangi koşullarda verildiğini çok iyi bilmek zorundayız. Bizim mücadelemiz onun bıraktığı mirası büyütmektir. Biz artık ikinci yüzyıla Cumhuriyet'imizi demokrasiyle taçlandırma hedefiyle girmek zorundayız. Biz onu saygıyla, rahmetle ve şükranla anıyoruz.

TİMUR SELÇUK

Bir besteciydi, yorumcuydu. Besteleri hala kulaklarımızda. Adalet Yürüyüşü'nde müziğiyle bize eşlik etmişti. Ailesine, sevenlerine, sanat dünyasına başsağlığı diliyoruz.

Yorumlar (0)