banner773

Kılıçdaroğlu: 128 milyar doların nereye gittiğini çiftçiye, esnafa açıkla!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

SİYASET 23.02.2021, 13:48 23.02.2021, 14:07
Kılıçdaroğlu: 128 milyar doların nereye gittiğini çiftçiye, esnafa açıkla!

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

Ülkeyi 19 yıldır yöneten iktidar ülkeyi nereye taşıdı. Hal huzur içinde yaşamak istiyorsak bunun sebebini araştırmamız lazım. Neden bir ekonomik buhranın eşiğine geldik. Hangi siyasal partiler Türkiye’nin geleceğini düşündü öneriler getirdi. Ama hangi parti “Dediğim dedik” diyerek ülkeyi bu hale getirdi. Ülkemize, ailemize, çocuklarımıza karşı sorumluluk duyuyorsak bunu masaya yatırmak zorundayız. Evde, lokantada, tarlada, sokakta, caddede konuşmak zorundayız. Oturup konuşamazsak kimin doğru olduğunu nasıl öğreneceğiz.

19 yılın sonunda on milyonlarca kişi işsiz ise, milyonun üzerinde üniversiteli işsizse oturup düşünmek zorundayız. 19 yılda ne oldu da Türkiye bu hale geldi. 19 yıl önce konuşmadığımı pek çok sorunu neden şimdi konuşmaya başladık. Neden bu ülke “Dediğim dedik” mantığı ile yönetiliyor. Oy kullanan her vatandaşa sorumluluk düşüyor. Eğitim sistemine bakın Allah aşkına. 19 yılın sonunda 21. Yüzyılın Türkiye’sinde 2 milyonun üzerinde öğrenci EBA’ya ulaşamıyorken ne sınavı yapacaksın.

Devleti yönetmek sorumluluk üstlenmek demektir. “Ben devleti dilediğim gibi yönetirim benim hiçbir sorumluluğum yok” sorumlu kim Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Devleti yöneteceğim kararları ben alacağım yanlış bir şey olduğunda “Türkiye Cumhuriyeti devleti sorumludur.” Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilktir. Tek başına devleti yöneten kişi Türkiye Cumhuriyeti devletini beceriksizlikle suçluyor. Nasıl bir siyasi yapıyla karşı karşıya olduğunuzu bilmeniz için anlatıyorum. Böyle bir yönetimden hayır gelmez. Gelmiyor da zaten. Sadece eğitim mi hayır!

Dış politika ekonomi. Hangi ülkeyle barış içindeyiz. Suriye’ye bakın. Öyle bir esip gürlediler ki. “24 saat içinde Emevi Camisi’nde namaz kılacağız” Ne oldu. 4 milyona yakın Suriyeli şimdi burada. Ne işimiz vardı Suriye’de. Şu soruyu vatandaşlarımız, şehitlerimiz, emekliler adına, EYT’liler adına öğrenmek isterim. 40 milyar dolar para harcadınız. 40 milyar dolar, esnafa, çiftçiye, sanayiciye verilseydi ne olurdu? Ülke abad olurdu. Bu soruları sormak zorundayız.

Esip gürlemenin bir anlamı yok. Doğrulara tahammül edemiyorlar, günlüklerinden hakareti ayırmıyorlar. Akılla, bilgiyle, erdemle yönetilir devlet. Devlet intikam duygusuyla yönetilmez. İntikamı etkin kılarsanız devlet devlet olmaktan çıkar. Devletin dini adalettir. Adalet olmadan hangi devletten bahsedersiniz. Milli Eğitim’e gelince para yok. Neden yok arkadaş. “İlla benim dediğim gibi olacak” olmaz arkadaş olmaz.

Bugün yaşanılan tablo bunu göstermektedir. Kim adaletsizliğe uğradıysa, bize oy versin vermesin, bizi sevsin sevmesin onun hakkını savunmak zorundayız. Hava Harp Okulu öğrencileri yıllardır hapisteler. 15 Temmuz’dan sonra bunlar içeri alındılar. Öğrenci bunlar kampta eğitim yapıyorlar. Bunları bindirip geliyorlar. Komutan talimat vermiş, öğrenci “Ben seni dinlemiyorum” diyebilir mi hayır. Şimdi bu öğrenciler müebbetle yargılanıyorlar. Bazı komutanlara 15 yıl hapis.

Ayrıntılar geliyor

Yorumlar (0)