banner754

Kılıçdaroğlu: 100 günlük süre doldu ne oldu?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

SİYASET 13.11.2018, 13:00 13.11.2018, 13:00
Kılıçdaroğlu: 100 günlük süre doldu ne oldu?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

“Türkiye ekonomik krizi aşmak zorundadır. Bunun için 13 maddelik bir öneri paketi paylaştık. Bizi arkasından suçladılar. 3 Ağustos’ta 100 günlük icraat planını açıkladılar. 100 gün doldu ne oldu? Programın açılışında şu cümleyi kullandılar: Yastık altından döviz ve altınlarınızı çıkarın. Havuz medyasında ve onların medyasında günlerce yayınlandı. 100 günün sonunda bankalarda döviz mevduatları arttı. Bizim insanımız zeki. Sana bakıyor, bu lüks şatafat  için para mı harcayacağım diyor.

Cenk Yiğiter üniversiteden atıldı. Toplantılara yasak getirildi. Yetmedi avukatlık da yapamazsın dediler. O zaman yeniden üniversite sınavına girdi sınavı kazandı. Öğrenci de olamazsın dediler. Yurt dışına da çıkamazsın dediler. Osman Kavala da aynı şekilde, Eren Erdem de aynı şekilde. Ben buradan o kardeşlerimize sesleniyorum hiç biriniz lekeli değilsiniz.

Çocuk tecavüzlerine karşı bile önlem almıyorlar. Yap kardeşim, üstelik seçimlerden önce partiler bir araya geldi. anlaştı.

Hayvanlar acımasızca öldürülüyor. Onlar bizim dünyamızın ortağı. Biz bunları korumak zorundayız, 100 günde yapacağız dediler ama yapmadılar.

Emekli aylıklarının bin liraya tamamlanması. En sonunda onlar da baktılar ki Kılıçdaroğlu doğruyu söylüyor. Onların oylarını almak için 1000 lirasının altında emekli maaşı olmayacak dediler.  1000 lirayı parlamentoya getireceğiz.

Şehit yakanı ve gazilere çıkarılan borçları sileceğiz diyorlar, kanun geldi mi? Gelmedi. Şehit yakınları ve gazileri kandırmak için nasıl böyle bir numara çekersin?

15 Temmuz gazileri ve şehit ve yakınları için toplanan 309 milyon TL para toplandı. Ne oldu bu para? Nereye gitti bu para?

Özel sektörde sendikalaşan varsa vallahi helal olsun. Önce işten çıkarılan sendikalaşan işçiler.”

Yorumlar (0)