Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'zillet ittifakı' söylemine tepki: Kavganın ne gereği var

Kılıçdaroğlu, Uşak'ta konuştu

SİYASET 01.03.2019, 12:45 01.03.2019, 12:45
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'zillet ittifakı' söylemine tepki: Kavganın ne gereği var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu, ilk olarak MHP lideri Devlet Bahçeli'nin dile getirdiği, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da her konuşmasında değindiği "zillet, illet ittifakı" söylemine tepki göstererek, "Biz diğer siyasal partiler gibi o zillettir, bu milletir diye ayrım yapmıyoruz. Öyle bir kavga üslubunun da doğru olmadığına inanıyorum. Mesele hizmet yarışı ise sonuna kadar varız. Kavganın ne gereği var" dedi.

Uşak'ta konuşan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Biz diğer siyasal partiler gibi o zillettir, bu milletir diye ayrım yapmıyoruz. Öyle bir kavga üslubunun da doğru olmadığına inanıyorum. Mesele hizmet yarışıysa ona varız. Gelsinler İstanbul'u İzmir'i Tekirdağ'ı görsünler. Orada hizmet nasıl yapılıyor görsünler. Kavganın ne gereği var. Kavgadan medet ummanın hiçbir mantığı yoktur.

"Ekonomik krizden şikâyet ediyorsunuz, haklısınız. Ama bir şey var. Bu seçimlerde sandığa giderken aklımızı kullanmak ve vicdanımızın sesini dinlemek zorundayız. 17 yıldır ülkeyi yönetenler, 17 yılın sonunda fakir fukarayı soğan kuyruğuna soktular. 17 yıldır istediğin kanunu çıkarıyorsun. 17 yıldır istediğin valiyi tayin ediyor, istediğini paşa, müsteşar yapıyorsun. 17 yıldır 192 milyar dolar yurt dışındaki bir avuç tefeciye faiz ödüyorsun. 17 yılda ne oldu da bu millet soğan kuyruğuna mahkum kaldı? Bu iş bir Türkiye meselesidir. Siyaset dürüst, ahlaklı olmak zorundadır. Sizden sadece bir şey istiyorum, sandığa giderken elinizi, vicdanınıza koyun. Başka bir şey istemiyorum. Benim sorumluluğum var mı var. Ama her birinizin tek tek sorumluluğu var. Sivil toplum kuruluşlarının, muhtarların hepimizin var. Ben sorumluluğumu yerine getirmeye çalışıyorum ama muhtar, ziraat odası, sanayi odası başkanının da çevresini aydınlatmak zorunda. Ben de burada bağırıp çağırabilirdim. Onlar karın doyurmuyor. Bağırmakla, çağırmakla bu işler olmuyor. Demokrasinin en temel vurgusu aklı kullanarak sandığa gitmektir.

"Uşak adayımız kendisini Uşak'a adadığını söylüyor. Ona bir fırsat vermek sizin göreviniz. Beş yıl içinde farklı bir Uşak,, kırsalla kent arasında gelir dağılımının dengeli büyüdüğü bir Uşak, esnafın kepenk kapatmadığı  bir Uşak. Kepenk kapatmakta Türkiye'de birinci Uşak. Ne olacak bu esnafın, çiftçinin hali. Ben size düşünerek sandığa gidin derken bunları ifade etmek istedim. Hepinize görevler düşüyor. Ve Türkiye bütün bu krizleri aşabilir. Türkiye kendi ülkesine baharı getirebilir. Günün 24 saati çalışmaksa gerekirse günün 24 saati çalışırız.

Image URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/ad/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1Click-Through URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/jump/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1
Yorumlar (0)