Kemal Kılıçdaroğlu: Saray'a baktığın zaman FETÖ'cü ordusu görürsün

CHP lideri Kılıçdaroğlu, grup toplantısında konuşuyor.

SİYASET 26.10.2021, 13:20
Kemal Kılıçdaroğlu: Saray'a baktığın zaman FETÖ'cü ordusu görürsün

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis'te düzenlenen grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

- Çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğumuzu ben de biliyorum; esnafımız da, vatandaşımız da. CHP olduğu sürece hiç kimse endişeye kapılmasın. Bu ülkenin demokrasisini büyütmek, gelirini büyütmek gibi tarihi bir görevimiz var. Bu görevin başındayız.

- Bir sağlık çalışanının 36 saat çalışması demek kadro eksikliği var demektir. Dışarıda atama beklemeyenleri neden atamıyorsunuz? Varolan kadroları kimler boş tutuyor? 2 Temmuz günü bakan, 'Atama bekleyen sağlıkçıları atayacağız' diyor, ne oldu? 740 bin sağlık çalışanı atama bekliyor. İnsanı robot olarak gören bir anlayış olabilir mi? Sağlık çalışanlarına sesleniyorum; yurt dışına gideceğim diye bir telaşa kapılmayın. Sizlere her olanağı sağlayacağız, bütün sağlık çalışanlarını başımızın üzerinde taşıyacağız.

- Dünyada hastanesi olmayan tek ordu Türk ordusu. Defalarca söz verdiler askeri hastaneleri açmadılar. 'İçeride FETÖ'cü varmış.' Saray'a baktığın zaman FETÖ'cü ordusu görürsün.

- Az kaldı, geliyor gelmekte olan. Çözeceğiz; inançla, kararlılıkla. 

- Ne zamandan beridir milliyetçiler birilerinden emir alır?

- Bu iktidar batının çiftçisine çalışıyor. Size sırtını dönmüş vaziyette. Yem hammadesine dışarıdan 58 milyar dolar ödemişiz. Sonra dalga geçiyor; cep telefonun var mı? Elinden gelse onu da alacak. Tam bir ahlaksız siyaset algısıyla karşı karşıyayız.

Ayrıntılar geliyor...

Yorumlar (0)