Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Muharrem İnce talimatı

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı doğrultusunda partililerin Muharrem İnce tartışmalarına bir süre daha sessiz kalacağı belirtildi.

SİYASET 07.08.2020, 09:24
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Muharrem İnce talimatı

İnce’nin doğrudan bir açıklama yapmaması durumunda CHP içinde sessiz kalınması eğiliminin sürmesi bekleniyor. Parti kaynakları bu hafta sonu gerçekleşecek parti meclisi (PM) toplantısında Kılıçdaroğlu’nun bu konuda dolaylı bir mesaj verebileceğini belirtiliyor.

MYK’nin belirlenmesinin ardından İnce’nin parti kurma tartışmalarıyla ilgili partinin tavrının netleşeceği dile getiriyor. Parti içinde İnce’nin parti kurma hamlesinin MYK’de denklemi değiştirebileceği de konuşuluyor.

Kılıçdaroğlu’nun İnce nedeniyle partiden olası kopuşları engellemek için Hakkı Suha Okay’a MYK’de görevlendirerek mesaj verebileceği dile getirilirken; Bülent Tezcan’a da görev vererek İnce’ye yönelik net bir çıkış yapabileceği de değerlendiriliyor.

CHP sessizliğini korurken, Muharrem İnce cephesinde de görüşmelerin sürdüğü ifade ediliyor. Edinilen bilgiye göre, İnce’nin mevcut bazı belediye başkanlarıyla temas kurduğu dile getiriliyor.

Yorumlar (0)