Kemal Kılıçdaroğlu: Gezi olayları dünyanın en demokratik eylemlerinden birisiydi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor. Gezi Parkı eylemleri davasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Gezi olayları dünyanın en demokratik eylemlerinden birisiydi, kimsenin burnu bile kanamadı" dedi.

SİYASET 25.06.2019, 13:18 25.06.2019, 14:12
Kemal Kılıçdaroğlu: Gezi olayları dünyanın en demokratik eylemlerinden birisiydi

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • Gezi olayları dünyanın en demokratik eylemlerinden birisiydi, kimsenin burnu bile kanamadı. Gezi direnişinde ağaçların kesilmesine karşı direndiler. Kitaplar okundu. Sevgi gösterilerinde bulunuldu. Yeryüzü sofraları kuruldu. Gezi'ye katılanların tamamı bizim çocuklarımız. Her görüşten gençlerimiz vardı orada.
  • 601 gündür Osman Kavala içerde. Bu insanlar ne yaptı? 600 gündür mahkemeye çıkmayı bekledi. FETÖ'cülerin hazırladığı iddianamelerle yargılanıyorlar.
  • Gezi davasının çökmesine yol açacak en önemli cümleyi Osman Kavala kurmuş: 'Madem Soros'tan talimat alarak yapmışım bunu, Soros'un davada şüpheli olması garip değil mi?' Çünkü amaç gençlerden intikam almak. Gezi'ye katılan bizim insanımız. Her kesimden insan vardı orada. Nedir bu davalar? FETÖ'nün taktikleri aynen devam ediyor. Kim ne derse desin Osman Kavala, Eren Erdem boşuna yatıyor.

'TÜRKİYE'YE HUZUR, BEREKET, DEMOKRASİ GELECEK'

  • Hiç kimse meraklanmasın; Türkiye'nin önü açıldı, Türkiye'nin önü daha da açılacak. Türkiye'ye huzur gelecek, bereket gelecek, demokrasi gelecek.
  • 31 Mart'ta bir seçim yapmıştık, güzel de bir sloganımız vardı 'Mart'ın sonu bahar' diye. Gerçekten Mart'ın sonu bahar oldu. Ankara’da, Antalya’da, Adana’da, Mersin’de baharı getirdik. İstanbul’u hazmedemediler, binbir türlü iftira attılar. Oyları çaldılar dediler, nerede bu hırsız?
  • Elimizde kamera görüntüleri var dediler, e hani nerede? Sonunda itiraf ettiler, siyasi bir söylem dediler. Siyasetin de bir ahlakı vardır!”

Ayrıntılar geliyor

Yorumlar (0)