Kayıplara karışan Berat Albayrak'ın ilk icraatı!

İstifasının ardından kendisinden haber alınamayan eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın "Damat gitti ama fikirleri hala iktidarda" ifadelerinin yer aldığı habere erişim engeli kararıyla geri döndü.

SİYASET 20.02.2021, 13:38 20.02.2021, 13:45
Kayıplara karışan Berat Albayrak'ın ilk icraatı!

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı istifa açıklamasının ardından ortadan kaybolan eski Hazine ve Maliye Bakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak bir habere erişim kararı aldırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Milli Uzay Programı'nın tanıtımında "İnşallah Ay'a gidiyoruz" sözlerini eleştiren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Damat Cumhurbaşkanımız Ay'a 4 şeritli yol yapacağım dese inanacak seçmenimiz var demişti. Damat gitti ama fikirleri hala iktidarda" diye eleştirmişti.

ANKA da bu ifadeleri sitesinde haberleştirdi. Albayrak, CHP'li Öztrak'ın kendisi hakkındaki ifadelerinin yer aldığı ANKA'nın konuya ilişkin haberine erişim engeli kararı istedi.

İstanbul 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği, Albayrak'ın talebi üzerine ANKA'nın haberine erişim engeli getirirken, kararın gerekçesini şöyle açıkladı: 

"Bahse konu içeriklerde talep edenin yanı sıra devlet kurumlarını zan ve töhmet altında bırakacak şekilde doğruluğu araştırılmamış ve teyit edilmemiş haber, yayın ve paylaşımlara yer verildiği, basın-internet yayın özgürlüğünün dışına taşıldığı, keyfilik bulunduğu, kişi ve kurumlara saldırı niteliğinde, şeref ve onurlarını rencide edici ve kişilik haklarını ihlal edici içeriklere yer verildiği anlaşılmakla, usul ve yasaya uygun bulunan talebin kabulüne dair aşağıdaki şekilde karar verilmiştir."

Yorumlar (0)