Karamollaoğlu'na tahsis edilen korumalar geri çekildi: 'Herhalde Türkiye'ye tam manasıyla güven ortamı geldi'

Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu'nu korumakla görevli 4 polis İçişleri Bakanlığı'nca geri çekildi. Karara şaşırdığını söyleyen Saadet lideri, "Herhalde Türkiye'ye tam manasıyla güven ortamı geldiği için böyle bir adım attılar" dedi.

SİYASET 28.06.2018, 15:54 28.06.2018, 15:54
Karamollaoğlu'na tahsis edilen korumalar geri çekildi: 'Herhalde Türkiye'ye tam manasıyla güven ortamı geldi'

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'na 24 Haziran seçimleri öncesi adaylık sürecinde verilen 2 korumanın dışında genel başkan koruması olarak görev yapan 2 polis memuru da geri çekildi.

Uygulamaya tepki gösteren Karamollaoğlu, şunları söyledi:

"Normal olarak genel başkanlara 2 koruma veriliyor. Seçim sırasında cumhurbaşkanı adayları için koruma sayısı artırıldı. Ama bunları geri çektiler. Biraz da şaşırdım, garibime gitti. Herhalde Türkiye'ye tam manasıyla güven ortamı geldiği için böyle bir adım attılar. Şunu herkes bilsin; biz inançlı insanlarız. Ölümün de bir gerçek olduğunu biliriz. Bir gün gelip bu ruhu teslim edeceğiz. Şöyle mi teslim ederiz, böyle mi, bunu bilmeyiz. Ama bu kadar basit bir meseleyi seçimin hemen arkasından gündeme alanları da milletin vicdanına havale ediyorum. Şaşırdım. Korumaların gitmesine değil, hükümetin aklına, bu kararı alanların aklına şaşırdım. Bu kadar basit bir yaklaşım tarzı.. Böyle başlarlarsa, hep söyledik, suya tersten giriyorlar. Bizim için ne olacak ki? Koruma varmış yokmuş…"

Yorumlar (0)