‘Kanser hastası hakkını mahkemede aldı’

CHP’li Yarkadaş, kanser ilaçlarının temin edemeyen yurttaşlara haklarını alabilmenin yolunu bir örnekle gösterdi.

SİYASET 05.05.2019, 14:45 05.05.2019, 14:36
‘Kanser hastası hakkını mahkemede aldı’

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, dün gündeme getirdiği kanser ilaçlarının bedellerinin ödenmesine ilişkin yaptığı açıklamanın ardından çok sayıda soruyla karşı karşıya kaldığını belirtti.

CHP’li Yarkadaş, pahalı kanser ilaçlarını temin edemeyen yurttaşlara mahkeme örneğini verdi. 

Yarkadaş, sosyal medyada şu paylaşımları yaptı:

Dün gündeme taşıdığım, gazeteler ve internet sitelerinde de geniş yer bulan "Kanser hastalarının ilaçlarının @saglikbakanligi ve SGK tarafından karşılanmadığı"na ilişkin açıklamam sonrası çok sayıda soru geliyor. İlaçlarının bedeli ödenmeyen yurttaşlarımız şunu yapabilir :

Kutusu 28 bin TL'den satılan ve her ay kullanılmak zorunda Opdivo adlı ilacı temin edemeyen bir yurttaşımız, konuyu Ankara İş Mahkemesi'ne taşıdı. Mahkeme durumu inceledikten sonra, yurttaşın lehine bir karar vererek, SGK'nın ilaç parasını ödemesine hükmetti. Ancak; >>>>>

aynı mahkeme bir de "tedbir" koydu. Mahkeme dava sonuçlanana kadar Bakanlık ile SGK'nın ilacı temin etmesini, bu sırada ilacın parasının ödenmesine hükmetti. Hastamız ilacı şu an alıyor ama SGK'ya da her ay "taahhütname" imzalıyor. Dava yurttaşımızın aleyhine sonuçlanırsa >>>

parayı geri ödeyecek. Dava yurttaşımızın lehine sonuçlandığı takdirde, hastamız hem ilacını SGK aracılığıyla almaya devam edecek hem de para iadesinde bulunmayacak. Bu çağda bunları konuşuyor olmak insana acı veriyor kuşkusuz. Ancak elimden şu an sadece yol göstermek geliyor.

Yorumlar (0)