banner754

İYİ Parti'li Akçalışkan: ''Kadın cinayetleri politiktir ve İstanbul Sözleşmesi yaşatır!''

İYİ Parti Sakarya Kadın Politikaları Başkanı Arzu Göksun Akçalışkan, kadın cinayetleri ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda önemli bir kazanım olan İsstanbul Sözleşmesi'nin önemine değinerek yazılı bir basın açıklaması yaptı.

SİYASET 25.11.2020, 12:03 25.11.2020, 12:04
İYİ Parti'li Akçalışkan: ''Kadın cinayetleri politiktir ve İstanbul Sözleşmesi yaşatır!''

İYİ Parti Sakarya Kadın Politikaları Başkanı Arzu Göksun Akçalışkan: ''Yaşamakta olduğumuz pandemi sürecine baktığımızda bu durumdan hem ekonomik hem sosyal olarak en çok kadınların etkilendiğini görmekteyiz. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğin bir sonucu olarak kadınlar hem ev işleriyle uğraşmakta hem de dışarıda bir işte çalışıyorlarsa evden işlerine devam etmektedirler. Ayrıca şiddet faili erkekler ile aynı ortamı daha üzün süre paylaşmak zorunda kalan kadınlar birçok şiddet vakasına maruz kalmakta; failleri ihbar edecek ya da haklarını öğrenmek için araştırma yapabilecek ortamı bulamamaktadırlar.''dedi.

''Şüpheli kadın ölümleri''

Akçalışkan: ''Bulaş riski yüzünden adli mercilere müracaat etmeye ve sığınma evlerine gitmeye çekinen kadınların resmî sayılara girmemesi ve şüpheli kadın ölümlerinin aydınlatılmaması sebebiyle ölüm sayılarının düşük kalmasını bakanlığın gözardı ederek sanki şiddet vakaları azalmış gibi göstermesi kabul edilemez.''diye ifade etti.

''Cinsiyet eşitliği''

İYİ Parti Sakarya Kadın Politikaları Başkanı Arzu Göksun Akçalışkan, Devletin kadınları korumaya yönelik önleyici ek tedbirler alması gerektüğünü belirtti. Akçalışkan: ''Devletin yapması gereken; ülkenin neredeyse yarısını oluşturan kadınları şiddetten korumak, önleyici tedbirleri uygulamak, sığınma evlerinin şartlarını iyileştirmek, sayısını arttırmak, kadınlara ekonomik olarak güçlendirecek imkanlar sağlamak ve toplumsal cinsiyet eşitliği bilincini oluşturmaktır. İstanbul Sözleşmesi uygulanmalı ve sözleşmenin gereği olan tüm politikalar hayata geçirilmelidir. Unutulmamalıdır ki; kadın cinayetleri politiktir ve İstanbul Sözleşmesi yaşatır!''diye belirtti.

Yorumlar (0)