İYİ PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ATAŞ’TAN SERT AÇIKLAMALAR

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Barış Pınarı Harekatını kınayan Arap ülkelerine tepki gösterdi. Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, arap ülkelerine yönelik “Hepinizi toplasak bir Türkiye etmezsiniz” sözüne de değinen Ataş, “Türk'ün, Türk'ten başka dostu olmadığını bilip barış zamanında rabia yerine bozkurt işareti yapabilseniz belki bunlar yaşanmazdı” dedi. Diğer yandan Ataş, Meclis’te bundan böyle Milli Savunma Komisyonunda da görev yapacak ve aynı zamanda partisinde teşkilat başkan yardımcılığı görevini de yürütecek.

SİYASET 15.10.2019, 18:07
İYİ PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ATAŞ’TAN SERT AÇIKLAMALAR

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, devam eden Barış Pınarı Harekatı kapsamında ülkemizin güvenliği için mücadele eden Mehmetçiklere bir kez daha başarı dileklerini iletti. Ataş, aynı zamanda askerlerin operasyonu kazasız belasız ve başarılı bir şekilde tamamlamaları için dua ettiklerini ve her zaman askerin yanında olduklarını söyledi.

Arap birliği ülkelerinin harekatın başlamasının ardından Türkiye’ye karşı aldıkları tavra ve yapılan açıklamalara da tepki gösteren Ataş, bu ülkeler arasında Filistin’in yer almasının da düşündürücü olduğunu söyledi.

“İKTİDAR GEÇMİŞTEN BU YANA YAPILAN HAYATİ UYARILARI SİYASİ MENFAAT UĞRUNA GÖRMEZDEN GELMİŞTİR”

Filistin başta olmak üzere diğer bazı ülkelerde yaşanan zulümlere karşı çıkan ve bu konuda maddi, manevi destek veren tek ülkenin Türkiye olduğunu dile getiren Ataş, “İyi gün, kötü gün dostlarını gördük. Bu zamanda kimlerin hangi safta yer aldığı önemli. Tabi burada ülkeyi yönetenlerin takındığı tavrı da göz ardı etmemek lazım. Ne yazık ki tablo bu konuda da yine ‘aldatıldık’ mevzusuna gelmiş durumda. Dış politikada yapılan yanlışlar, günü kurtarma hamleleri, uyarıları dikkate almama ve ‘ben yaptım oldu’ anlayışı sıkıntılı sürecin başlamasına neden olmuştur. Bu noktaya gelinmesine neden olan yanlışların da masaya yatırılması önemli. Çünkü yapılan hatalar, geçiştirilecek kadar basit değil. Milletimiz bu konuda en iyi hakemdir. Ne yazık ki iktidar geçmişten bu yana yapılan hayati uyarıları siyasi menfaat uğruna görmezden gelmiştir. ” şeklinde konuştu.

“TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ YERİNE ARAP MİLLİYETÇİLİĞİ YAPANLAR UMARIM DERS ALMIŞTIR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Arap Birliği ülkelerine yönelik yaptığı açıklamaları da değerlendiren İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş,  “Sayın Cumhurbaşkanı Barış Pınar'ı harekatını kınayan Arap Birliği'ne ‘hepinizi toplasak bir Türkiye etmezsiniz’ şeklinde ifadeler kullandı. Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum, artık Türk'ün, Türk'ten başka dostu olmadığını bilip barış zamanı da rabia yerine bozkurt işareti yapabilseniz belki bunlar yaşanmazdı. Kendi vatan topraklarını satanlar Türkleri satmış çok mu? Tarih bunların hainlikleri, Türkleri arkadan hançerlemeleriyle dolu. Türk milliyetçiliği yerine Arap milliyetçiliği yapmanın bu sonuçları umarım bu kez iyi okunur ve gerekli dersler çıkarılır” ifadelerini kullandı.

“TÜRKLÜĞÜNDEN UTANMIYORSAN ŞEHİTLERİN MANEVİ HATIRALARINDAN UTAN”

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Fırat'ın doğusuna yönelik düzenlediği Barış Pınarı Harekatına karşı çıkan ve bu yönde açıklama yapan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya da tepki gösteren Milletvekili Dursun Ataş, “Kıbrıs Barış harekatı olmasaydı, bugün cumhurbaşkanı sıfatıyla konuşuyor olacak mıydın acaba? Makamından ve Türklüğünden utanmıyorsun Rauf Denktaş'ın, Şehitlerin manevi hatıralarından ve kendi isminden utan” dedi.

ATAŞ’A YENİ GÖREVLER

Diğer yandan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş’a, Meclis’te yeni görevler de verildi. Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu görevlerini sürdüren Ataş, aynı zamanda Milli Savunma Komisyonu’nda da görev aldı.  Ataş, partisinin grup önerisiyle bu komisyona aday gösterildi.

HANGİ İLLERDEN SORUMLU OLACAK?

İYİ Parti’de Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevine de getirilen Ataş, Doğu ve Güneydoğu’daki illerden sorumlu olacak. Ataş’ın sorumlu olacağı iller şu şekilde, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak ve Hakkâri.

Yorumlar (0)