İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER'E TUNCELİ'DE YOĞUN İLGİ

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Tunceli’de cemevini ve esnafı ziyaret etti.

SİYASET 06.01.2018, 21:55 06.01.2018, 21:55
İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER'E TUNCELİ'DE YOĞUN İLGİ

Elazığ’dan karayoluyla kente gelen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ilk ziyaretini Cemevi’ne gerçekleştirdi. Cemevi Başkanı Alevi Dedesi Ali Ekber Yurt tarafından karşılanan Akşener, mum yakarak dua etti. CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’un da karşıladığı Akşener ve beraberindekiler daha sonra cemevini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Birbirimize saygı duymalıyız

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün öğle saatlerinde havayoluyla önce Elazığ’a ardından da karayoluyla Tunceli’ye geçti. Akşener’e Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Milletvekili Aytun Çıray, Yusuf Halaçoğlu ile Genel Başkan Başdanışmanı Çiğden Turan da eşlik etti. Elazığ’dan partililer ile birlikte geldiği Tunceli’de ilk olarak cemevini ziyaret eden Akşener, girişte Cemevi Dedesi Ali Ekber Yurt ve diğer Alevi dedeleri tarafından karşılandı. Burada mum yakıp dilek dileyen Akşener, daha sonra Tunceli ve Munzur Çayı manzarasını bir süre izledi. Akşener cemevinin bahçesinde gezdiği sırada, CHP il kongresi için kentte bulunan Tunceli Milletvekili Gürsel Erol da yanına gelerek, bir süre sohbet etti. CHP Milletvekili Erol, Akşener'in cemevi ziyareti boyunca yanında bulunarak zaman zaman bazı konularda bilgi verdi. Ali Ekber Yurt, Akşener ve beraberindeki heyete yöresel zerfet yemeğinden ikram etti.

Yurt'tan cemevlerinin sorunları ile ilgili bilgi alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, daha sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bir Doğu, bir Batı, bir Güneydoğu Türkiye'nin yer yerini gezmeye çalışıyoruz. Hiçbirini birbirinden ayırmadan gezip, dinliyoruz. Siyasi grup olarak şöyle bir şeye ihtiyacımız var; gittiğimiz yerlerde milletimizi dinlememiz bunu yaparken de önyargısız olmamız gerektiğini düşünüyorum.

Geçen ay Şırnak’taydık. Gittiğimiz yerlerdeki kardeşlerimizle karşılıklı olarak birbirimize karşı gönlümüz açık. Dürüstçe ne yapabiliriz diye soruyoruz. Esasında konuşmamız bu.

 

Çok konuşmuyoruz. Karşımızdakini dinliyoruz. Halkın buna ihtiyacı var. Ben İçişleri Bakanıydım, rahmetli Kamer abim geldi yanıma. Genç bir arkadaşı getirdi o zamanlar. Kaymakamlık sınavları vardı, bu arkadaşımızı sınavda haksız yere yemesinler diyerek. Ben de, bizzat takip ettim bu arkadaşın işini.

Eski bir üniversite hocasıyım ben. Kocaeli’de görev yaparken, Tunceli doğumlu pek çok öğrencim oldu ve çok çalışkan, hem okuyup hem çalışıp, taşı sıksa suyunu çıkaracak gençlerdi. Birinde bir yanlışlık görmedim. Bunu da bir genelleme olarak söyleyebilirim.

Yan yana geldikçe, konuştukça, birbirimizle ahbaplık ettikçe birçok ön yargıyı kırmış oluyoruz. İyi şeylerde oluyor ve olmaya devem ediyor, Gürsel Bey gibi kardeşlerimizin çalışkanlıkları örnek olmaları gibi.

Bir siyasi partinin içinde bilinir ki kurallar vardır ve o kuralların dışına çıkamazsın. Aksi takdir de bir karar alır sizi ihraç ederler.”

Yapılan konuşmaların ardından cemevi dedesi Ali Akber Yurt tarafından Meral Akşener'e yörede kadınların kullandıkları şal ve Hz. Ali'nin kılıcı Zülfikar'ın örneği hediye edildi. Hediyelerin çok anlamlı olduğunu belirten Akşener, "Kılıcın üzerindeki  'Medet ya Ali'yi okuyunca, benim Tunceli'ye bir vefa duygum aklıma geldi. 7 Haziran seçimlerinden önce kötü bir şey ile karşılaştım. Bir TV programında yapılan konuşmada bana saldırmak isteyenlere karşı, Tuncelili Gazeteci Hüsniye Karakoyun tarafından bana dair bir yazı yazılmıştı ve manşette de “Yanındayız” demişti. Ama yanındayız derken bunu 'Ahlakı savunmak' diye yazmıştı ve demişti ki 'Ahlakı savunmak MHP'yi savunmak anlamına gelmiyor. Bir kadını savunmak, o partili olmak anlamına gelmiyor'. O yazıyı okuyunca çok etkilenmiş ve yarım saat ağlamıştım. Yani Tunceliler ta o zaman bana sahip çıkmıştı" dedi.

 

Davul-zurnalı çarşı gezisi

Cemevi ziyaretinin ardından çarşı merkezine giden Meral Akşener, burada davul-zurna ile karşılandı. Çarşıda esnafı ziyaret eden Akşener, bir süre sohbet etti, sorunlarını dinledi.

Girdiği bir fırında sıcak pide satın alarak arkadaşlarına ikram eden Akşener, burada da kısa bir konuşma yaptı. Akşener, "Benim kalbim sizlere açık. Siz de bana kalbinizi açtınız. Sizlere çok sık gelip gideceğim. Bundan sonra anlatacağım ve sizlerden destek isteyeceğim. Tuncelili kadınların ilgisi, alakasını hiç unutmayacağım" ifadelerini kullandı.

 

Meral Akşener, buradaki ziyaretinin ardından Elazığ’a geçti. Burada da yoğun bir kalabalık ile karşılanan Akşener, önce halka hitap etti ardından da il başkanlığı binasının açılışını gerçekleştirdi.(Tunceli Emek)

Yorumlar (0)