İşte kente ihanetin fotoğrafı!

CHP'li Yarkadaş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Yapı&Yapı adlı şirkete sınırsız kat çıkma yetkisi verdiğini duyurdu ve "Bu bir ihanettir" dedi.

SİYASET 01.08.2019, 12:55
İşte kente ihanetin fotoğrafı!

CHP 26. Dönem İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "AKP'nin kentlerimize olan ihaneti sürüyor" ifadesini kullandı.

Yarkadaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Yapı&Yapı adlı şirkete Etiler'de "sınırsız kat çıkma" hakkı verdiğini söyledi. Yarkadaş kamuoyu ile şu bilgileri paylaştı:

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki çarpık kentleşmeyi anlatırken çok doğru bir ifade kullanmış ve "Kente ihanet ettik" diyerek sorumluluğunu kabul etmişti. Erdoğan, artık "dikey yapılaşma"ya izin vermeyeceklerini de söylemişti. Peki öyle mi oldu? Hayır! 

Beşiktaş Etiler'de bulunan Polis Meslek Yüksek Okulu 2018 yılında boşaltılarak yıkıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü, arsayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devretti. 31 bin 885 metrekarelik arsa daha sonra İBB iştiraki olan KİPTAŞ'a 2 milyar 666 Bin TL'ye ihale yoluyla satıldı.

AKP yönetimindeki KİPTAŞ ise araziye yapılacak olan projeyi, ne zaman düzenlendiği bilinmeyen bir ihaleyle Vedat Aşçı ile Zafer Yıldırım'ın sahibi olduğu Yapı&Yapı adlı şirkete verdi. Şirket biraz sonra fotoğrafını göreceğiniz projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sundu.

Her biri 36 kat olan 3 ayrı gökdelen projesi, kısa bir süre önce bakanlıkça onaylandı. Bakanlık, şirkete "SINIRSIZ KAT ÇIKMA" izni de verdi. Yani; Yapı&Yapı adlı şirket, buraya isterse 70'er 80'er katlı üç ayrı bina bile dikebilecek. İşte bu izin İSTANBULUMUZA İHANETTİR!

Kentin hava koridoru olma özelliği taşıyan bölgeye bu binayı yaptırtmak, nüfus ve trafik yoğunluğunu artıracak, ekolojik dengenin daha hızlı bozulmasına yol açacaktır. Başta CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat olmak üzere  herkes bu projeye itiraz etmelidir."

Yorumlar (0)