İŞTE CHP'NİN İSTANBUL İLÇELERİNDE ÖNE ÇIKAN ADAYLARI

CHP'de haftaya yapılacak parti meclisi toplantısında CHP'li olmayan İstanbul ilçelerinin açıklanması beklenirken, elinde bulundurduğu mevcut belediyelerin adaylarınında ay sonuna sarkabileceği düşünülüyor.

SİYASET 10.01.2019, 17:30 10.01.2019, 17:30
İŞTE CHP'NİN İSTANBUL İLÇELERİNDE ÖNE ÇIKAN ADAYLARI

CHP'de ittifak görüşmeleri ile İyi Parti'ye verilmesi düşünülen ilçelerin belirlenmesinden sonra İstanbul ilçe adaylarının netlik kazanması bekleniyor.


İSTANBUL'DA DÜĞÜM ÇÖZÜLECEK
İstanbul'da büyükşehir adayı olarak Ekrem İmamoğlu belirlenirken ilçe olarak Beylikdüzü CHP'nin Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık olmuştu. Kalan 38 ilçedeki aday belirleme çalışması ise devam ediyor.

O İSİMLERİN KESİN GİBİ
İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun açıklaması ile birlikte ilçelerde ki aday belirleme çalışması hızlandı.CHP'de mevcut belediye başkanlarından Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün,Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın ve Muharrem İnce'nin dünürü Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın tekrar aday gösterilmesine kesin gözü ile bakılıyor.

O İLÇELERDE YENİ İSİMLER
CHP'nin başta  Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu havuz medyasında "Bizim genel başkanımızın bir özelliği vardır. Önüne bir kasa domates koy, içinde bir tane çürük varsa onu bulup çıkarıp genel başkan yardımcısı yapıyor" diyerek sert dille eleştiren Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'ün yanı sıra, Beşiktaş, Avcılar ve Kadıköy'ün adaylarının değişme ihtimali en yüksek olan ilçeler arasında gözüküyor.

MYK ÜYELERİNE "ÇÜRÜK DOMATES" DİYEN ALTION ÖZ TEKRAR ADAY

CHP'li Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz,imza sürecinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin gitmesi için elinden geleni yapmıştı. İmza toplanamamasından sonra ise Altınok Öz yandaş basına yaptığı açıklama ile Kılıçdaroğlu'nu ağır bir dille eleştirirken kurmaylarınada hakarete varan açıklamada bulunmuştu. Altınok Öz yerel seçimlerde aday olmayacağını söylerek CHP Lideri için"Bizim genel  başkanımızın bir özelliği vardır. Önüne bir kasa domates koy, içinde bir tane çürük varsa onu bulup çıkarıp genel başkan yardımcısı yapıyor" diyerek sert dille eleştirdi. Altınok Öz bir yerden işaret almış olacak ki bu sözlerden sonra kararını değiştirip tekrar aday adayı oldu.

 

Gazetekritik'in CHP kulislerinden edindiği bilgiye göre ilçelere göre aday adayları arasında öne çıkan isimler ise şöyle;

Ataşehir:Battal İlgezdi
Kadıköy: Şerdıl Dara Odabaşı, Hakkı Sağlam, Necati Ekşi,Hakan Şişik
Kartal: Gökhan Yüksel
Maltepe: Ali Kılıç
Üsküdar:Erdoğan Altan,
Tuzla: Salim Gürsoy
Şile: Şecaattin Güney
Pendik: Mehmet Salih Usta
Ümraniye: Cafer Aktürk
Sancaktepe: Alper Yeğin
Çekmeköy: Seyfettin Yıldırım
Beşiktaş:Gülay Yedekçi,Fidan Aslan Eroğlu, Şafak Yazıcıoğlu,Rıza Akpolat
Beyoğlu: Ercan Kesal, İnan Güney,Gülseren Onanç
Eyüpsultan: Ferzan Özer ve Fazıl Afacan. Saim Diken, Emel Bilaloğlu
Fatih: Soner Özimer
Şişli: Hayri İnönü, Arif Hikmet Kılıç,Mustafa Sarıgül
Zeytinburnu: Adil Emecan
Avcılar: Turan Hançerli
Esenyurt: Kemal Deniz Bozkurt
Küçükçekmece: Çetin Çapan, Burçin Baykal, Oruç Oymak, Gökhan Gümüşdağ

Yorumlar (0)