İŞTE CHP'DE BUGÜN AÇIKLANACAK O İSİMLER

CHP'nin yerel seçimde aday göstereceği bazı belediye başkan adayları bugün açıklanacak.

SİYASET 06.12.2018, 10:24 06.12.2018, 10:24
İŞTE CHP'DE BUGÜN AÇIKLANACAK O İSİMLER

 

CHP’de 31 Mart yerel seçimleri için bugün önce Merkez Yürütme Kurulu (MYK), ardından Parti Meclisi (PM) toplantısında üçüncü part adaylarını bugün açıklayacak.

Gazetekritik'in edindiği bilgiye göre 5 büyükşehrin adayının bugün açıklacağı ifade ediliyor.

Buna göre bugün açıklanacak listeye göre, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş tekrar aday gösterilecek. Edirne'de ise Belediye Başkanı Recep Gürkan ile tekrar yola devam edilecek.

 

İZMİR LİSTEDE YOK
İzmir Büyükşehir ve ilçelerinin bugün açıklanacak listede yer almayacağı belirtiliyor. İzmir ile ilgili açıklamaların aralık sonu veya ocak başında değerlendireceği düşünülüyor.

 

ANKARA'DA CENGİZ TOPEL YILDIRIM 
CHP'de İyi Parti ile ittifak görüşmelerinde meydana gelen tıkanık Ankara'da Cengiz Topel Yıldırım ismini güçlendirdi. Topel'in Ankaralılar tarafından bilinen bir isim olması adaylık şansı bakımından açık ara önde olarak değerlendiriliyor.

 

İSTANBUL'DA İMAMOĞLU

İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun adaylığa kesin gözü ile bakılıyor. İstanbul adayı Ocak ayında özel bir lansman toplantısı ile açıklanması bekleniyor.

 

Diğer iller ve ilçeler şu şekilde:

Kırşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Ekicioğlu 

Malatya Büyükşehir  Belediye Başkan Adayı olarak Soner Gökçe

Ardahan Belediye Başkan Adayı Faruk Demir

Konya Ereğli Belediye Başkan Adayı  PM Üyesi Bülent Ecevit Tatlıdil

Sinop Belediye Başkan Adayı Barış Ayhan

Karaman Belediye Başkan Adayı Emin Ege

Çanakkale Belediye Başkan Adayı Gökhan Ülger

Mardin Belediye Başkan Adayı Süleyman Sarı

Tunceli merkez belediye başkan adayı Doktor Yusuf Kenan Aydın.İlçelerde ise Pülümür'de mevcut belediye başkanı Müslüm Tosun, Nazimiye'de mevcut belediye başkanı Cafer Kırmızıçicek ve Ovacık'ta ise eski belediye başkanı Mustafa Sarıgül

Yorumlar (0)