İşte CHP Parti Meclisine Girebilecek Kritik İsimler

3-4 Şubat'ta yapılacak kurultayda gözler parti meclisine çevrildi. Peki hangi kritik isimler parti meclisini zorlayacak? İşte o kritik liste

SİYASET 31.01.2018, 19:14 31.01.2018, 19:14
İşte CHP Parti Meclisine Girebilecek Kritik İsimler

CHP'nin 36. Olağan Kurultayı 3-4 Şubat 2018'de yapılacak.CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık seçiminin yanı sıra 60 kişilik PM'de belirlenecek.

 

CHP'de Kılıçdaroğlu'nun yeniden genel başkan seçilmesine kesin gözü ile bakılırken en büyük yarış parti meclisi adayları arasında geçecek. 60 kişilik parti meclisi adaylığına şimdiye kadar 900'e yakın başvuru olduğu bildirildi. Peki CHP yönetimini oluşturacak parti meclisine hangi önemli isimlerin girmesi muhtemel gözüküyor?

 

İşte o adaylar:


Zeynep Altıok


Sivas Katliamı'nda katledilen Şair Metin Altok'un kızı. İzmir Milletvekili ve genel başkan yardımcılığı görevini yürüten Zeynep Altıok, CHP içindeki sol hareketin önemli isimlerinden biri.

Yunus Emre
İstanbul Kültür Üniversite Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yunus Emre, ekranlarda AKP ve yandaşlarına karşı konuşmaları ile CHP'lilerin yakından bildiği bir isim. Yunus Emre aynı zamanda eski gençlik kolları genel başkanı. Yunus Emre'nin Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde olmasına kesin gözü ile bakılıyor.

 


Gürsel Erol

CHP Tunceli Milletvekili ve parti meclis üyesi. Son dönemdeki koltuk adamı değil dava adamı gerekiyor Cumhuriyet Halk Partisine sözleri ile partililerin desteğini aldı. Erol ayrıca milletvekili olduğundan bu yana maaşının tamamını öğrencilere burs olarak veriyor.

 

Gökhan Günaydın
Hukukçu, İktisatçı ve ziraat mühendisi olan Doç. Dr. Gökhan Günaydın daha önce CHP Genel Başkan Yardımcılığı yanı sıra Ankara Milletvekiliği yapmıştı.  Haziran hareketinin destek verdiği isimlerden biri.

 

Selin Sayek Böke
CHP İzmir Milletvekili ve eski genel başkan yardımcısı olan Böke, yakın zamanda İlhan Cihaner ile partinin sol politikalara ağırlık vermesi gerektiği söylemişti. Ekonomi alanında CHP'deki politikaları Türkiye'de gündem yaratmıştı. 

 

İlhan Cihaner
Erzincan'da Cumhuriyet Başsavcısı olduğu dönemde cemaatlere karşı mücadele eden ve kumpas mağduru olan İlhan Cihaner  daha sonra CHP'den Denizli ve İstanbul milletvekili oldu. Parti Meclisi üyesi olan Cihaner'in  Selin Sayek Böke ile birlikte açıkladığı partinin sol politikaları esas alması gerekiyor çıkışı ile gündem yaratmıştı.

Ali Şeker
Doktor Ali Şeker İstanbul Milletvekili olarak görev yapıyor. AKP'nin meclis görüşmelerini sansürlediği anlarda Şeker TV ile mecliste yaşananları adeta bir ulusal kanal gibi Türkiye'ye izletti. Şeker Ayrıca İstanbul'da yaşanan her toplumsal mağduriyette destek veren isimlerden biri oluyor.

Yıldırım Kaya
Eğitim Sen Sendikası Kurucu Genel Başkanı Yıldırım Kaya aynı zamanda parti meclisi üyesi.  AKP'nin KHK'larla mağdur ettiği onbinlerce insanın CHP'deki umut ışığı oldu. Kaya ayrıca adalet yürüyüşü sonrasında yazdığı "Biz istersek Türkiye değişir" kitabı ile ses getirmişti.

 

Elif Uzunşimşek
CHP'nin genç isimlerinden biri Elif Uzunşimşek  bir önceki parti meclisinde yer almıştı. Uzunşimşek örgütün mutfağından gelen dinamik bir isim.

 

Orhan Sarıbal
CHP Bursa Milletvekili olan Orhan Sarıbal aynı zamanda parti meclisi üyesi. Partinin tarımsal alandaki politikalarınına yön veren isimlerden biri. Sarıbal'ı bir çok sendikanın etkinliklerinde yer alan isimlerden.

 

Niyazi Nefi Kara
2014 seçimlerinde Antalya'da önseçimde eski Genel Başkan Deniz Baykal'ı geri bırakarak Antalya'dan milletvekili seçildi. Beyin cerahı olan Niyazi Nefi Kara örgütçü kimliği ile ön plana çıkıyor.

Haluk Pekşen
CHP Trabzon Milletvekili ve PM üyesi. Avukat olan Pekşen, Karadeniz'de AKP iktidarının yaptığı yağmaların peşini bırakmayarak meclise taşıyan isimlerinden biri.

 

Gökan Zeybek
Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı olan Gökan Zeybek, İstanbul il başkanlığı yarışında Canan Kaftancıoğlu'na destek vererek büyük bir görev üstlenmişti. Zeybek'in ayrıca karadenizli kimliği İstanbul'un önemli siyasetçilerinden biri. Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde yer alabilecek isimlerden biri olarak görünüyor.

 

Süleyman Çelebi

 DİSK eski genel başkanı. 24. Dönem CHP İstanbul Milletvekili. Çelebi uzun süredir sahada aktif bir şekilde çalışıyor.
 

Yorumlar (0)