İşte Albayrak’ın istifa depremi ve perde arkası

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, Instagram hesabından bir istifa metni yayınlamasıyla ilgili, “Albayrak, Erdoğan’ın ekonomi yönetimindeki bütün hatalarına ortaktı ama aksi halde Erdoğan’a gelecek tepkileri günah keçisi gibi üzerine çeken isimdi” tespitini yaptı.

SİYASET 09.11.2020, 09:46 09.11.2020, 09:54
İşte Albayrak’ın istifa depremi ve perde arkası

Yetkin, “Mali kriz giderek ekonomi krizine dönüşüyor o da siyasi krize dönüşme işaretleri veriyor” değerlendirmesinde bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa açıklamasının yankıları sürüyor. Gazeteci-yazar Murat Yetkin, ‘İşte Albayrak’ın istifa depremi ve perde arkası’ başlıklı yazısında, Albayrak’ın istifası öncesi siyaset ve ekonomi kulislerine yansıyan gelişmeleri aktardı.

Yetkin, istifanın ‘nasıl yorumlanması’ gerektiği ilgili, “Albayrak istifasıyla bundan sonra ekonomide olacaklardan kendisinin sorumlu olmadığını ‘Allah sonumuzu hayreylesin’ diye biten istifasıyla beyan etti. Artık kalsa bile bütün sorunların kaynağının o olmadığı bilinecek. Yakın çevresine ‘Keşke Enerji Bakanlığı’nda kalsaydım, bu işe hiç girmeseydim’ diye yakındığı konuşuluyor Ankara kulislerinde” ifadesini kullandı.

Yetkin, “Ekonominin yönetilemediği ortaya çıktı. Şimdi AK Parti iktidarının psikolojik operasyon ekipleri devreye girecek, Erdoğan’ın haberi olmayan bu istifanın dahi bir ‘büyük stratejinin’ parçası olduğunu söyleyeceklerdir. Mali kriz giderek ekonomi krizine dönüşüyor, o da siyasi krize dönüşme işaretleri veriyor. Saklanacak yeri kalmadı” düşüncesini dile getirdi.

Yorumlar (0)