İnternet sitelerine ve FOX TV’ye ‘harçlık’ sansürü

CHP'li Barış Yarkadaş'ın "Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü, öğrencilerin harçlığına haciz koydurdu" haberi sansürlendi.

SİYASET 05.09.2019, 10:35
İnternet sitelerine ve FOX TV’ye ‘harçlık’ sansürü

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, bir hafta önce İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Necati Yener'in mahkemelik olduğu iki öğrencisinin banka hesaplarına haciz koydurduğunu açıkladı.

20'YE YAKIN ERİŞİM ENGELİ

Yarkadaş'ın kamuoyuna duyurduğu bu haber, Gerçek Gündem, ODA TV, Evrensel, Gazete Duvar, Mektepli Gazete, Diken, Yerelin Gündemi, Sputnik, Cumhuriyet, ABC Gazetesi, KRT, Birgün, Yurt, İleri Haber, Gazete Kritik ve daha birçok sitede yer aldı. Habere FOX TV de bültenlerinde yer verdi.

Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Necati Yener ise Kahramanmaraş 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurarak hakkındaki bu haberlere "erişim engeli" kararı aldırttı.

"YETKİSİ YOK"

Kararın "düpedüz sansür" olduğunu belirten Yarkadaş, "Hakim hızını alamamış, FOX TV'nin ekranda yayınlanan haberinin de erişime engellenmesini istemiş. Bu bir kere teknik açıdan mümkün değil. Hakimin böyle bir yetkisi de yok. Tamamen keyfi bir karar" tepkisini gösterdi.

"DÜPEDÜZ SANSÜR"

Yarkadaş sosyal medya hesabında şunları paylaştı:

"Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Necati Yener, 'Öğrencilerin harçlığına haciz koydurdu' başlıklı açıklamama yer veren 15 internet sitesinin ilgili linki için 'erişim engeli' kararı aldırtmış. Hızını alamayan hakim, habere yer veren FOX TV'nin ana haber bülteninin 41-42 ve 43. dakikalarının da sansürlenmesini istemiş!

Bu karar teknik olarak imkansızdır. Hukuki açıdan ise meşru değildir. Okul Müdürü Necati Yener'in talebi üzerine verilen karar düpedüz sansürdür! Erişim engeli konulan 15 site, karara itiraz etmeli ve gerçeğin üstünün örtülmesini engellemelidir!"

"FOX TV'Yİ NASIL ENGELLEYECEK?"

Kahramanmaraş 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin FOX TV hakkında verdiği kararın, erişim engeli kararlarının nasıl alındığının göstergesi olduğunu belirten Yarkadaş, "Hakim, TV'de yayınlanan haberi nasıl engelleyecek acaba? Düşünmeden incelenmeden verilmiş bir karar olduğu her halinden belli" dedi.

"İŞTE BELGELER!"

Yarkadaş, Okul Müdürü Necati Yener'in iki öğrenci hakkında haciz kararı aldırttığına ilişkin belgeleri de yayımlayarak "Hakim, somut gerçeği görmezden geliyor" tepkisini gösterdi.

Yorumlar (0)