'İNCE' DÖNÜŞ:ADAY OLMAM,KURULTAY ÇAĞRISI YAPMAM DEMİŞTİ AMA...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kendisini cumhurbaşkanı adayı gösterince, "Bir daha onun karşısına aday olarak çıkmam" diyen Muharrem İnce dün TBMM'de hem bu sözünden, hem de, sadece 7 gün önce 26 Haziran'da yaptığı kısa değerlendirmede, gazetecilerin "olağanüstü kurultay isteyecek misiniz" sorusuna, "Benim ağzımdan kurultay duyamayacaksınız" sözünden döndü. Dün yemekte bir araya geldiği Kılıçdaroğlu'na "kurultay" istediğini söyledi.

SİYASET 03.07.2018, 20:21 03.07.2018, 20:21
'İNCE' DÖNÜŞ:ADAY OLMAM,KURULTAY ÇAĞRISI YAPMAM DEMİŞTİ AMA...

CHP’nin 24 Haziran seçimindeki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, dün akşam saatlerinde  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile biraraya gelmişti. İnce bugün Meclis’te gazetecilere o görüşmenin detaylarını anlattı.
Muharrem İnce, seçimden önce, sonra ve bugün kendi ağzından yaptığı açıklamalarda söylemlerinde samimi olmadığını gösterdi. İnce ilk açıklamasında Kılıçdaroğlu'na karşı aday olmam ve ikinci açıklamasından kurultay sözünü ağzımdan duymayacaksınız sözlerine rağmen bugün genel başkan adayı olduğunu ve kurultay çağrısı yaptığını söyledi.

İşte İnce'nin o açıklamaları:

SEÇİMİ KAYBEDERSEM KILIÇDAROĞLU'NUN KARŞISINA ÇIKMAM (16 Mayıs 2018)
Muharrem İnce, seçimden önce FOX TV'de katıldığı televizyon "Liderler FOX'ta" programında "Seçimi kaybedersem, asla Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkmam, ben vefalı bir insanım" demişti.

 

BENDEN KURULTAY SÖZÜ DUYMAYACAKSINIZ  (26 Haziran 2018)

24 Haziran seçimlerinde CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce bundan sadece 6 gün önce 26 Haziren 2018’de eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen ve eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ile yaptığı görüşmeden sonra bir gazetecinin sorusu üzerine “Bir kişi dahi partiden istifa etmesin. Herkes yerinde kalsın. Benim ağzımdan kurultay diye bir şey duyarsanız o zaman konuşursunuz ama duyamayacaksınız.” ifadelerini sarf etmişti.

 

 

OLAĞANÜSTÜ KURULTAYA GİDELİM (03 Temmuz 2018)
Muharrem İnce gazetecilerin sorusu üzerine ise “Sohbet ettik eşlerimizle birlikte yemek yedik. Seçimi değerlendirdik, konuştuk. Sayın genel başkana büyük bir devlet adamlığı yaptığını, İYİ Partiye 15 milletvekili göndermekle  başlayan ve kurultayda kendisine rakip olmuş birini cumhurbaşkanı adayı yaparak müthiş, milletin gönlünde taht kurduğunu bu devlet adamlığının devam etmesi gerektiğini kendisiyle bir yarış ve rekabet içinde olmak istemediğimi ama milletinde bu cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında duyduğu, gördüğü, yaşadığı bir umut var. Bunu kaybetmememiz gerektiğini ve kendisi isterse olağanüstü kurultayı kendisi toplayarak benim genel başkan olabileceğimi, kendisinin onursal genel başkan olabileceğini ve bir abi-kardeş ilişkisi içinde kendisi grup başkanı olarak parlamentodaki çalışmaları yürüteceğini, benim de genel başkan olarak Edirne’den Ardahan’a çalışacağım ve partiyi seçimlere hazırlayacağım teklifinde bulundum. ‘Evet ya da hayır' demedi. Bu teklifi yaptım ben. Kendi taktiridir.” dedi.

 

 


 

Yorumlar (0)