İmamoğlu 15 Temmuz anmasında: Maalesef yaşadıklarımızdan yeterince ders aldığımızı söyleyemeyiz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve beraberindeki protokolle Edirnekapı Şehitliği’ne ziyaret gerçekleştirdi.

SİYASET 15.07.2019, 13:00 15.07.2019, 13:23
İmamoğlu 15 Temmuz anmasında: Maalesef yaşadıklarımızdan yeterince ders aldığımızı söyleyemeyiz

Ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Saraçhane yerleşkesi önünde 15 Temmuz şehitleri anma törenine katılan İmamoğlu, burada gerçekleştirdiği konuşmasında, "Maalesef yaşadıklarımızdan yeterince ders aldığımızı söyleyemeyiz" dedi.

İmamoğlu konuşmasının devamında, " Umuyorum ki milletimiz hiçbir zaman böylesine hain bir darbeyle karşılaşmaz ve buna dönük tüm hazırlıklara karşı uyanık iç ve dış bu tür faaliyetlere de hiçbir zaman fırsat vermeyiz. Bu manada hepimiz sorumluyuz" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu: Yeterince ders aldığımızı söyleyemeyiz

Burada bir konuşma gerçekleştiren İmamoğlu, şunları kaydetti:

"Öncelikle burada tam da önünde bulunduğumuz İBB önünde 13 şehidimizle birlikte tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun. Onlara minnet borçluyuz. 15 Temmuz demokrasimize ve milli birliğimize sıkıca sarılma; millet iradesini yok saymanın her türlüsüne karşı koyma kararlılığımızı yüksek sesle hem de en üst iradeyle ilan etme günüdür. 15 Temmuz hakimiyetin kayıtsız şartsız millete ait oluğu gerçeğini gazi meclisimizin önemini hatırlama ve hatırlatma günüdür. Bizi 15 Temmuz'a taşıyan koşulları dürüstçe analiz etmek ve bir daha böylesi alçaklıkların yaşanmaması için gerekli şartları oluşturmak önümüzdeki en önemli görevlerden biri olduğunu asla unutmamak demektir. Unutmayalım ki 15 Temmuz'un hain darbecilerin devlet içerisinde bir virüs gibi yayılmaları uzun yıllar boyunca, ve bu konuda yapılan sayısız uyarılara rağmen gerçekleşmiştir. Bu konuda uyarıda bulunanların hakarete uğradıklarına, cezalandırıldıklarına ve bu uğurda ne yazık ki hayatlarını yitirmelerine ne yazık ki hep birlikte tanık olduk. Suçluları bir yana bırakıp onları açığa çıkaranlarla uğraşmak bir devletin bir toplumun yaşayabileceği en acı, en korkunç akıl tutulmalarından biridir ama ne yazık ki bunu yakın tarihimizde hep birlikte yaşadık. Biz yakın geçmişte bunu yaşadık maalesef yaşadıklarımızdan yeterince ders aldığımızı söyleyemeyiz. Herkesin herkesimi kolayca suçlu, düşman, terörist ilan etmeye dayanan siyaset dilinin gerek gerçek suçlu, düşman ve teröristlerin faaliyetlerini örtmekten başka hiçbir işe yaramadığı herkesçe net olarak anlaşılmalıdır. İstanbulumuzun en kıymetli kurumlarından İBB önünde 13 çalışanını şehit vermiş bir kurumun İBB'nin başkanı olarak bir kez daha diyorum ki hiçbir güç milletin iradesinin üstünde değildir ve olamaz. Herkes bilsin ki 15 Temmuz'un kahramanlarına aziz şehitlerimiz ve gazilerimize sevgi, saygı ve şükran duygumuz hiçbir zaman eksilmeyecek. Umuyorum ki milletimiz hiçbir zaman böylesine hain bir darbele karşılaşmaz ve buna dönük tüm hazırlıklara karşı uyanık iç ve dış bu tür faaliyetlere de hiçbir zaman fırsat vermeyiz. Bu manada hepimiz sorumluyuz."

İmamoğlu'nun buradan sonra saat 14:30'da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Şehitler Abidesi'ni ziyaret edeceği biliniyor.

Yorumlar (0)