İçişleri Bakanlığı'ndan Mansur Yavaş'a atama engeli

Yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçilen Mansur Yavaş'ın istediği iki mülkiye müfettişi için İçişleri Bakanlığı'ndan onay çıkmadı.

SİYASET 09.05.2019, 14:00
İçişleri Bakanlığı'ndan Mansur Yavaş'a atama engeli


İstanbul Büyükşehir Belediye seçiminin yenilenmesine karar verilirken, AK Parti’den bir çelme de Mansur Yavaş’a atıldı. Belediye Genel Sekreterliği ve Genel Sekreter Yardımcılığı için İçişleri Bakanlığı’ndan istenen iki mülkiye müfettişi için onay çıkmadı. 


Sözcü’de yer alan habere göre, AKP’nin Büyükşehir adayı Mehmet Özhaseki’nin atamasını sağladığı Refik Tuzcuoğlu’nu görevden alan Yavaş, bakanlıktan izin çıkmadığı için yerine atama yapamıyor. 


Mansur Yavaş’ın bakanlık engelleri nedeniyle istediği isimlere görev veremediği, bu yüzden belediyede bir çok görev Melih Gökçek döneminde bu görevleri yürütülenler tarafından sürdürülüyor. Yavaş’ın kadro kurmasına bakanlıkların engel çıkarması nedeniyle birkaç danışman ve yönetim kurulu üyelikleri dışındaki yerlere atama da henüz yapılmadı. 


CEVAP BİR HAFTA SONRA 
İçişleri Bakanlığı yetkilileri ise bu tür isteklere en geç bir hafta içinde cevap verilmesine karşın, İğdeler ve Çilesiz için herhangi bir makama gönderilmediğini söylediler. Bir yetkili ise, “İğdeler, 3 ay sonra yaş haddinden emekliye ayrılacak. Üç ay sonra ayrılacak olan bir kişinin getirilmesi de doğru değil” yorumunu yaptı.

Yorumlar (0)