İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan Bakan Soylu’ya tek cümlelik yanıt

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atanıp atanmayacağına ilişkin soruya ''Pazar sabahı açıklayacağım'' cevabını veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yanıt verdi.

SİYASET 06.09.2019, 13:27
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan Bakan Soylu’ya tek cümlelik yanıt

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İstanbul’a kayyum atanacak mı sorusuna verdiği ‘onu pazar günü açıklayacağım’ yanıtını değerlendirdi ve ‘Polemiklerden kaçıyorum’ dedi.

Bugün gündeme dair açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, israf gerekçesi ile Yenikapı'da sergilediği araçlara ilişkin, "Kamu zararı oluşmuşsa buna bakarız. Eğer hizmetteki araçları çekiyorsa, bu da başka bir ihmaldir" demişti.

Bakan Soylu ayrıca bir gazeteci tarafından yöneltilen "İstanbul'a kayyum mu atanacak?" sorusuna ise "Pazar sabahı açıklayacağım" yanıtını vermişti.

Soylu'nun bu açıklamasının ardından gözlerin çevrildiği CHP cephesinden ise yanıt direk İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. İmamoğlu kendisine Bakan Soylu'nun sözlerini soran gazetecilere "Polemiklerden kaçıyorum" yanıtını verdi.

CHP'li Ağbaba: Aklından bile geçirmesin

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için “Kayyım kararını Pazar günü açıklayacağız” ifadelerine tepki gösterdi.

Soylu’nun sözlerine tepki gösteren Veli Ağbaba, “İstanbulda iki kez seçim kazanmış birine atanmış birinin bunları söylemesi haddi değil. Malesef hukuk askıya alınmış durumda. 6 Mayıs'ta başlayan yargı darbesi Diyarbakır, Van ve Mardin'de ki siyasi darbe ile belediye başkanları görevden alındı. Biz belediye başkanlarımızın yanındayız, arkasındayız. Böyle bir şeyi aklına bile getirmesin aklının ucundan bile geçirmesin. Burası dağ başı değil, o da eşkıya değil. Bu yaptığı eşkıyalık. Kendini eşkıya mı sanıyor İç İşleri Bakanı? İç İşleri Bakanı olduğunu hatırlatırız ona” dedi.

Burası dağ başı değil, o da eşkıya değil. Bu yaptığı eşkıyalık. Kendini eşkıya mı sanıyor İç İşleri Bakanı? İç İşleri Bakanı olduğunu hatırlatırız ona. Burası dağ başı değil o da eşkıya değil ya da tam tersini söyleyip kendine eşkıya mısın dememiz lazım? Hukukun olduğu yerde hukuk dışı davranışlar eşkıyalığa girer. İç İşleri Bakanı eşkıya mıdır bu soruyu ona sormak lazım.

‘Pejmürde insanların düşünebileceği şeyler’

Süleyman Soylu’nun sözlerine yanıt veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek de tepki gösterdi. Erkek yaptığı açıklamada, “Hangi gerekçe ile acaba İstanbul'a kayyım atamayı düşünüyorlar? Zaten İstanbul'un iradesine büyük bir saygısızlık 6 Mayıs'ta YSK kararıyla yapıldı. Sandığa darbe yapıldı. İstanbul'un iradesine bir darbe yapıldı. Şimdi tekrar mı bir darbe yapmak istiyorlar? Ama adaletin olmadığı yerde her şey mümkündür. Memlekete büyük zarar verirler. Kendileri ile birlikte memleketi de uçuruma sürüklerler. Böyle bir şeyi düşünmesi bile ne kadar acz içinde olduklarının göstergesidir. Bunlar boş işler. Bunlar kendisinin deyimi ile pejmurde insanların düşünebileceği şeyler” dedi.

Yorumlar (0)