banner773

HKP'den UĞUR IŞILAK Hakkında Suç Duyurusu!

Basında yer alan bir kısım haberlere göre ; Eski AKP Milletvekili Uğur Işılak’ın, 2012 yılında, AKP'li Konya Meram Belediyesi tarafından düzenlenen 30 günlük Ramazan programı sunduğu ve "Meram'a Geldim" adlı program için 1 milyon 200 bin TL para aldığı ortaya çıkmıştır.

SİYASET 17.11.2018, 12:25 17.11.2018, 12:25
HKP'den UĞUR IŞILAK Hakkında Suç Duyurusu!

Söz konusu bedel AKP'li Meram Belediyesi'nin iştiraki olan Pelitaş şirketi tarafından Uğur Işılak'a ödenmiştir. Bu ödemenin yapıldığına ilişkin faturada ayrıca haber içerisinde sunulmuştur.

Söz konusu meblağ özellikle  6 yıl öncesinin şartlarına göre düşünüldüğünde astronomik bir meblağdır. Böyle bir ücretin 30 gün yalnızca sunuculuk ve şarkıcılık yapan birine verilmiş olması kamunun zarara uğratılması anlamına gelir. Kaldı ki bu konuda belediyenin yapacağı hizmet alımı Kamu İhale Kanunu hükümlerine tabidir. Ayrıca Kamu İhale Kanunu’nda sayılan istisna doğrudan alımlardan sayılsa bile bu konuda fiyat araştırması yapılmış olması gerekir.

Meram Belediyesi’nin o zamanki yetkililerinin ihalelerde saydamlık, rekabet, eşitlik, gizlilik ve kaynakların verimli kullanılması ilkelerini çiğnediği görülmektedir. Söz konusu kamu görevlilerinin kasıt, kusur veya ihmallerinden kaynaklı olarak mevzuata aykırı karar, işlem veya eylemleri sonucunda kamu kaynağında ciddi bir eksilme olduğu açıktır.  Dolayısıyla  bu haber tek başına bile bir suç duyurusu niteliği taşımaktadır.

Söz konusu haksız ve astronomik meblağın ödenerek kamuyu zarara uğrattığı düşünülen  Meram Belediyesi’nin bir önceki Başkanı Serdar Kalaycı, dönemin Belediye Meclis Üyeleri ile diğer diğer görevliler ve ödemeyi alan Uğur Işılak hakkında Konya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.

Halkın Kurtuluş Partisi açıkça işlenmiş bu tür suçların göz ardı edilmemesi, siyasi saiklerle tüm bu yasadışı işlerin üstü örtülmemesi için elinden gelen gayreti bu güne kadar göstermiş bundan sonra da gösterecektir.

Yorumlar (0)