HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut: “Kanuna uy, Kaçak Saray’ı boşalt”

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Başkanı Nurullah Ankut, Danıştay 6. Dairesi’nin Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili kararını hatırlatarak “Kanuna uy, Kaçak Saray’ı boşalt!” diyerek Erdoğan’a çağrıda bulundu.

SİYASET 04.03.2021, 11:49
HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut: “Kanuna uy, Kaçak Saray’ı boşalt”

Danıştay 6. Dairesi; 271 sayılı ilke kararını iptal ederek, Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi üzerine kurulu Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın hukuka uygun olmadığına karar vermişti.

Danıştay’ın kararı sonrasında Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları harekete geçerek Cumhurbaşkanlığı’na, Dışişleri Bakanlığı’na ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçiliği’ne ihtar çekmişti. Çekilen ihtarlarda, “Atatürk Orman Çiftliği arazisinde devam etmekte olan ABD Büyükelçiliği binası inşaatının durdurulması, Atatürk Orman Çiftliği arazisinde mevcut Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın boşaltılarak AOÇ arazisinin tahliye edilmesi” talep edilmişti.

Danıştay 6. Dairesi’nin Saray’ın ‘kaçak’ olduğunun tescillenmesi sonrası Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Başkanı Nurullah Ankut, Danıştay kararına uyup boşaltsana Kaçak Saray’ı! Bak, Danıştay kaçıncı defadır diyor ki; “Atatürk Orman Çiftliği SİT alanıdır, orada inşaat yapılamaz. Orası imara açılamaz! Niye uymuyorsun Yargı, hem de Yüksek Yargı kararına? Niye? Cevap ver!” dedi.

“AKLINCA AŞAĞILIYORSUN ATA MİRASI TOPRAĞI”

Atatürk Orman Çiftliği arazisine ABD Büyükelçiliği yapıldığını hatırlatan Nurullah Ankut, “Sadece kendin talan etmedin Mustafa Kemal’in vakfı olan o araziyi. Bir de efendin, devşiricin ve 19 yıldır iktidarda tutucun ABD Emperyalist Hayduduna yedirdin… O Emperyalist Çakala da Büyükelçilik Binasını yapması için 54 bin metrekarelik alanı yedirttin… Otopark yaptırttın ve geriye kalan 74 bin metrekarelik bölümünü de yandaşlarına peşkeş çekme kararı aldın. Hem de metrekaresi senelik bir buçuk liradan… Aklınca aşağılıyorsun da o Ata mirası toprağı heee…” dedi.

Ankut, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Böylece intikam almış oluyorsunuz Mustafa Kemal’den ve Türk Milletinden, öyle mi?” diye seslendi.

“MUSTAFA KEMAL’E DÜŞMANLIĞINIZIN SEBEBİ BUDUR”

Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığıyla bilinen Kadir Mısıroğlu’nun “Keşke Yunan Galip Gelseydi” sözlerini hatırlatan Ankut, AKP’lilerin de ana düşüncesinin Mısıroğlu ile aynı olduğunu söyledi. Ankut, “Kızgınlığınız oradan geliyor Kuvayimilliye’ye, Antiemperyalist Birinci Ulusal Kurtuluş’a ve onun Komutanlarına; Mustafa Kemal, İnönü ve silah arkadaşlarına…” dedi.

Ankut açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi: “Eğer bugün dahi özlemini duyduğunuz gerçekleşmiş olsaydı-“Keşke Yunan Galip Gelseydi”; hiç tereddüt etmeden takacaktınız boynunuza Haç’ı, çıkıp haykıracaktınız meydanlarda: “Zalim Osmanlı, zalim Türkler bize dinimizi yaşatmadı. Biz de hayatta kalabilmek için ‘Müslüman olmuş’ gibi davrandık.”  Zaferimiz size bunu yaşatmadı. Hevesiniz kursağınızda kaldı. Türk’e, Türk Milletine, Türkiye Cumhuriyeti’ne, Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına düşmanlığınızın bitip tükenmeyen kininizin, nefretinizin sebebi budur…”

“YARGI BİR OPERASYON SİLAHINA DÖNÜŞMÜŞTÜR”

Erdoğan’ın İnsan Hakları Eylem Planı çerçevesinde Biz Yargı Reformu yapacağız” sözlerini hatırlatan Nurullah Ankut, “Gülerler karganın bülbül taklidi yapmasına! Siz her türden insani değerin düşmanısınız, katilisiniz!..” dedi.

Ankut, açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi;

“Şu İstanbul Başsavcısı İrfan Fidan’ın Anayasa Mahkemesi üyeliğine getirilme rezaleti bile sizin kanundan, adaletten, hakkaniyetten, liyakatten ne anladığınızı ortaya koymaya yeter de artar bile… Tabiî bu trajedi aynı zamanda 310 üyeli yaptığınız Yargıtayı ne hale getirdiğinizi, daha açığı, hemen tüm yargı organları gibi orayı da Kaçak Saray’ın Hukuk Bürosuna çevirdiğinizi netçe göstermiş olmaktadır… Yargı artık Burjuva anlamda da olsa Adalet Dağıtan bir organ-bir devlet kurumu olmaktan çıkmış; Tayyipgiller’in bir Operasyon Silahına dönüşmüştür.”

HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut, “Gerçek Yargı gelecek, siz önce çelik bilezikle tanışıp sonra da olmanız gereken yerde olacaksınız!..” diyerek açıklamasını bitirdi.

Yorumlar (0)