HKP'den PTT işçilerine dayanışma ziyareti

HKP İstanbul İl Örgütü, PTT işçilerine destek ziyaretinde bulundu.

SİYASET 13.01.2021, 12:06
HKP'den PTT işçilerine dayanışma ziyareti

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) İstanbul İl Örgütü üyeleri, PTT-Sen ve PTT Kargo-Sen’e üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan PTT işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.

HKP İstanbul İl Örgütü üyeleri “Sendika Haktır Gasp Edilemez, PTT İşçisi Yalnız Değildir, Yaşasın Sınıf Dayanışması, Atılan İşçiler Geri Alınsın” sloganları eşliğinde Sirkeci’de bulunan PTT Baş Müdürlüğü’ne yürüyüş gerçekleştirdi. 24 gündür PTT önünde direnen işçiler HKP’lileri alkışlar ve slogan eşliğinde karşıladı. İşçiler ile HKP’liler bir süre sohbet etti.

ÖRNEK MÜCADELE VERİYORSUNUZ:

Ziyaret sırasında HKP İstanbul İl Yöneticisi ve MYK Üyesi Halil Arabulan açıklama yaptı. Arabulan özetle şu ifadelere yer verdi:

“Halkın Kurtuluş Partisi olarak sizlerin haklı ve onurlu mücadelesini desteklemek için buradayız. Öncelikle sizleri sorumluluk yüklenip sendikal mücadeleye giriştiğiniz için partimiz adına kutluyoruz. Sizlere sonuna kadar destek vermeye de devam edeceğiz. Sizler yaşadığımız şu korona salgını günlerinde örnek bir mücadele veriyorsunuz. Ülkemizi işsizlik ve pahalılık cehennemine çeviren parababalarının değirmenine su taşımaktan, Ülkemize ve Halkımıza ihanet etmekten başka hiçbir icraatı olmayan AKP Hükümetine de karşı mücadele veriyorsunuz”

İŞÇİ SINIFININ HAKLARI GASP EDİLİYOR:

“PTT’de taşeronlaşma başladı Nakliyat İş’e üye oldunuz. Nakliyat İş’in yetkisi feshedildi, işkolu değiştirildi. Yılmadınız sarı sendikacılığa karşıda mücadele ettiniz ve çözüm olarak kendiniz bizzat örgütlülüğün bilincine varmış olduğunuz için sendika kurdunuz bu sorumluluğu yüklendiniz sendikal mücadeleye girdiniz. Bütün engeller kimin tarafından konuldu? Mevcut AKP Hükümeti tarafından… Özellikle de yaşadığımız şu salgın günleri de bahane edilerek İşçi Sınıfının hakları gasp edilmeye çalışılıyor”

HÜKÜMET HALKIMIZI YAKMAYA DEVAM EDİYOR:

“Geçtiğimiz günlerde Asgari Geçim İndirimi dâhil 2.825 lira Asgari Ücret ilan edildi. TÜRK-İş Konfederasyonu’nun araştırmasına göre 4 kişilik bir ailenin sadece mutfak masrafları 2.516 TL’dir. Yine 4 kişilik bir ailenin yaşaması için mutfak gideri, kirası, barınması, giyinmesi dâhil 8.197 liradır. Yoksulluk sınırı 8.197 TL, Açlık sınırı ise 2517 TL’dir. Bugün 83 milyon nüfusumuza baktığımızda kaç kişi 8 bin liranın üstünde kazanıyor? İşte Asgari Ücret ortadadır. Mevcut hükümet işsizlik pahalılık cehenneminde her geçen gün ateşini yükselterek tüm halkımızı yakmaya devam ediyor. Halkımızın bu cehennemden kurtuluşunun tek çözümü ise Halkın Gerçek İktidarıdır”

SORUN İŞÇİ-EMEK SORUNUDUR:

Arabulan’ın ardından PTT Direnişçisi söz alarak “Bugün bize destek veren Halkın Kurtuluş Partisi’ne teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. İşçi, Sivil Toplum Kuruluşlarına, Sendikalara ve Siyasi Partilere çağrıda bulunarak, “Bizi burada yalnız bırakmasınlar, sorun işçi sorunudur, sorun emek sorunudur” dedi.

Yorumlar (0)