HDP'li Sancar'dan iktidara sert sözler: 'Bu iktidarın başvurmayacağı hukuksuzluk yok!"

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "6, 7 Ekim olaylarında ne yaşandıysa bunların başlıca sorumlusu AKP’dir. AKP sorumlu olduğu bir dönemden bizi yargılayarak kendisini aklamaya çalışıyor." ifadesinde bulundu.

SİYASET 11.01.2021, 10:31
HDP'li Sancar'dan iktidara sert sözler: 'Bu iktidarın başvurmayacağı hukuksuzluk yok!"

HDP Parti Meclisi toplantısı, salgın hastalık gerekçesiyle video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Toplantının ana gündem maddesi, HDP’ye yönelik saldırılar olarak belirlendi.
  Birgün'ün aktardığına göre; Parti Meclisi toplantısının öncesinde, başta 6-7 Ekim davası olmak üzere çok sayıda konuda değerlendirmelerde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP’ye yönelik saldırıların Kürt halkına yönelmesine rağmen sorunun Türkiye’deki tüm halkların sorunu olduğunu ifade etti. Sancar, 6,7 Ekim yargılamasını, Hitler dönemi yargılamalarına benzetti.

Sancar, konuşmasında, “Yılın son hamlesi 6-7 Ekim protestolarının davasıydı. İddianame apar topar hazırlandı ve mahkemeye sunuldu. Mahkeme de bu iddianameyi kabul etti. Biliyorsunuz geçtiğimiz aylarda bu çerçevede 2014 yılı MYK’mıza yönelik bir operasyon da gerçekleşti. Çok sayıda yoldaşımız, arkadaşımız gözaltına alındı, tutuklandı. 6, 7 Ekim olayları başlığı altında hazırlanan bu süreci çok dikkatle izlememiz lazım” dedi.

“Bu rejimin, bu iktidarın başvurmayacağı hukuksuzluk, denemeyeceği bir zorbalık yoktur” diyen Sancar ayrıca şöyle dedi:

Bunların bir siyasal amacı ve bir siyasal hedefi vardır. Bu siyasal hedefi iyi görmemiz gerekiyor. Bu siyasal hedefe göre de hazırlıklarımızı sağlam bir şekilde yürütmemiz gerekiyor. 6-7 Ekim protestoları yargılamalarını abartısız Leipzig Davası’na benzetebiliriz. Leipzig Davası, Hitler’in diktatörlüğe giderken kullandığı en önemli araçtı, en önemli bahaneydi. 6, 7 Ekim olaylarında ne yaşandıysa bunların başlıca sorumlusu AKP’dir. AKP sorumlu olduğu bir dönemden bizi yargılayarak kendisini aklamaya çalışıyor.
 
Yargılanacak arkadaşlarımız, AKP’yi yargılayacak. Sanırım ilk duruşma 25 Nisan’da görülecek. Burada yargılanacak arkadaşlarımızın AKP’yi yargılayacaklarından hiç şüphemiz yok. 6, 7 Ekim olaylarının hesabı mutlaka sorulacaktır. Bu yargılama, bunun için güçlü bir platform olacaktır. Bizlere düşen bu sürece tam olarak hazırlanmak, her aşamasını titizlikle takip etmek, her adımımızı aynı özenle oluşturmaktır. Buradan kazanarak çıkacağız. Türkiye halkları kazanarak çıkacaktır.

Yorumlar (0)